Saturday, August 13, 2005

13 augustus 2005

Zoals te verwachten was was Haags GroenLinksgemeenteraadslid Niek Roozenburg vanmiddag om twaalf uur bij Radio Discus om te spreken over meer mogelijkheden voor groen in de stad en het door hem naar voren gebrachte initiatiefvoorstel.

Aangaande zijn initiatiefvoorstel over meer mogelijkheden voor groen in de stad bracht hij naar voren zich bewust van te zijn dat hij voor zijn initiatiefvoorstel de steun van de Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdA heel hard nodig heeft en dat de kans bestaat dat de Haagse gemeenteraadsfractie van PvdA het misschien wel kan steunen om niet te zijn wat Niek Roozenburg over hen naar voren had gebracht toen hij bij behandeling van het automobielmuseum naar voren bracht dat de Haagse PvdA had afgedaan als milieupartij en was verwoorden tot een autopartij.

Tijdens de muzikale onderbrekingen van het radioprogramma bij Radio Discus bracht Niek Roozenburg veel wandelganggeluid naar voren. Zo bracht hij naar voren dat zijn steun bij het lijsttrekkerschap van de Haagse GroenLinks gaat naar Bert van Alphen en niet naar de uitdager omdat de afspraak was gemaakt dat Bert van Alphen eerst als fractievoorzitter ging worden ingewerkt om daarna voor het lijsttrekkerschap te kunnen gaan.

Ook bracht Niek Roozenburg naar voren geen steun te geven aan de gemeenteraadskandidatuur van de oud voorzitter van de Haagse Groenlinks waarbij hij naar voren bracht dat de oud voorzitter leuke stukjes kan schrijven maar verder niet veel en hem ook geen goed oud voorzitter te vinden omdat hij het tijdens zijn voorzitterschap niet goed had gedaan.

Aangaande zijn eigen opvolging bracht Niek Roozenburg naar voren dat hij niet gaat worden opgevolgd door Monique Vermin want zij heeft laten weten geen gebruik te gaan maken van de mogelijkheid dat zij de opvolgster van Niek Roozenburg kan zijn. De persoon na Monique Vermin is nog niet terug van vakantie waardoor het nog niet bekend of het dan misschien de oud voorzitter van de Haagse Jongerenraad gaat worden die Niek Roozenburg gaat opvolgen.

In de Haagsche Courant had Niek Roozenburg naar voren gebracht dat hij van mening is dat de burgemeester meer een derde wethouder van het CDA is dan burgemeester van de stad. Tijdens de muzikale pauzes bracht Niek Roozenburg naar voren dat hij bij zijn speech als afscheid in de Haagse gemeenteraad ook naar voren gaat brengen hoe hij over de burgemeester van Den Haag denkt, dit in navolging van de lijn die Niek Roozenburg bij zijn recentelijk interview in de Haagsche Courant naar voren had gebracht.

Gisteren is in het Atrium van het Haagse stadhuis gebleken dat Haags PvdA wethouder Norder naast zijn haar ook veel doet voor plaats, pose en podium want gisteren was er iets van het maken van televisie of film waarbij wethouder Norder ongeveer vijf of zes keer in het Atrium op een neer moest lopen zodat er een goede opname kon zijn van een in goede actie lopende wethouder Norder.

Gezien het gegeven dat hij moest lopen komende vanuit de richting van het Wijnhavenkwartier kan het misschien zijn dat hij een film of televisie interview heeft gegeven aangaande zijn sloopplannen in het Wijnhavenkwartier en dat het loopje in het Atrium er wel goed op moest staan.

September volgende maand is het Haagse Stadhuis tien jaar open in plaats van het vorige stadhuis. Aangaande de festiviteiten hierover is van het college nog niet veel te vernemen. Tien jaar geleden bij de opening van het Haagse Stadhuis was er een toneelstuk in het Atrium onder regie van Johan Doesburg. Het is nog niet helemaal duidelijk of het college dit weer met een ander toneelstuk van Johan Doesburg gaat doen.

Bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is men niet blij met het meekijken van de burgemeester van Wieringen.

Toen Titia Lont als oud Haags CDA gemeenteraadslid van de Haagse gemeenteraad uit Wieringen een orakelende bijdrage uit Wieringen gaf aangaande hoe zij aankeek tegen voordracht van Michel Santbergen in relatie tot het aanstaande lijsttrekkerschap van de Haagse CDA gaf Haags CDA gemeenteraadslid en vice fractievoorzitter Wil Vonk gelijk middels haar digitale snelweg een snerende reactie richting Titia Lont waarbij de strekking was dat deze zich maar meer met Wieringen moest bemoeien dan met de Haagse CDA.

Afgelopen week heeft met zich meegebracht dat men binnen de wandelgangen van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie niet goed aan het weten is wat ze met het nieuwe CDAorakel vanuit de fractiekamer van de Utrechtse CDAgemeenteraadsfractie moeten want in zijn digitale bijdrage brengt de fractiemedewerker van de Utrechtse CDAgemeenteraadsfractie ook berichtgeving naar voren aangaande Titia Lont en volgens Wil Vonk is het een beetje van wie voor Titia Lont is niet voor de Haagse CDAgemeenteraadsfractie.

Binnen de Haagse wandelgangen is men zich een beetje aan het afvragen of de digitale CDAorakelheid vanuit Utrecht meer gaat worden bekeken dan de digitale snelweg van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie en of het een snelweg is in digitalelijn van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie of dat het een andere digitale inkijk geeft.