Sunday, August 14, 2005

14 augustus 2005

Onlangs was Wim Pijl als fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP zeer tevreden dat het anderen dan hem ook was opgevallen dat de gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP net als de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD-PvdA-CDA en Deezesenzestig een personeelsbeleid aan het volgen is welk in de wandelgangen van het Haagse stadhuis de omschrijving heeft gekregen van een babespersoneelsbeleid.

Deze verandering in de omgeving van de Haagse gemeenteraad werd eigenlijk een beetje als eerste naar buiten gebracht door Hans Pars, schrijver en onder meer oud presentator bij Radio West, want in een digitaal verslag bracht hij naar voren>>Het voorheen gebruikelijk model, zeg maar Sharon Dijksma, is vervangen door veel appetijtelijker types<<.

Ondermeer gisteren bij Radio Discus kwam goed wandelgangenberichtgeving naar voren welk mogelijk kan bijdragen aan een prettige aanstaande week bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie en de omgeving daarvan.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractiekamer was de afgelopen weken een zorgelijke sfeer ontstaan omdat de beleidsmedewerkster, passend in de nieuwe personeelslijn, thuis drie katten heeft met onder meer de namen Mickey en Frummel. Frummel was weggelopen en zoekgeraakt maar gelukkig is Frummel weer sinds kort terug. Hij zat in een schuur en de mensen waren er niet maar gelukkig kwamen de mensen terug en kon Frummel uit de schuur komen.

Gisteren had Haags GroenLinksgemeenteraadslid Niek Roozenburg na de uitzending bij Radio Discus de gedachte dat wellicht de terugkeer van Frummel een goed moment kan zijn voor een lobby richting Haagse PvdAgemeenteraadsfractie aangaande de mogelijkheid voor groen in de stad omdat de beleidsmedewerkster de komende een supergoed humeur kan hebben door de terugkeer van Frummel en volgens Niek Roozenburg begint een goede lobby vaak bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie bij de beleidsmedewerkers en niet gelijk bij de gemeenteraadsleden.

Gisteren middag was er op een korte weg naast een lange weg een redelijk lang wandelganggesprek met Haags VVDgemeenteraadslid Jeremi van Laar.

Bij het wandelgangengesprek kwam naar voren dat de kans bestaat dat Henk Kool als fractievoorzitter van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie de Haagsche Courant aan het bellen is om te kijken of hij daar iets naar voren kan en mag brengen over het aanstaande vertrek van Pierre Heijnen want het is voor Henk Kool niet mogelijk om middels de digitale snelweg mede te delen hoe hij aankijkt tegen wat Pierre Heijnen aangaande zijn positie naar buiten heeft gebracht want zoals bekend heeft Henk Kool naar voren gebracht niet meer op Haagse PvdA snelweg digitaal te willen zijn vandaar dat daar geen reactie van Henk Kool te lezen is op de drie rubrieken rondom Pierre Heijnen en zijn mededeling van afgelopen woensdag.

Aangaande zijn wens om landelijk PvdA voorzitter is het een goede vraag of zijn voorzitterschap met zich gaat meebrengen een discussie over de PvdAverhuizing vanuit de hoofdstad naar Den Haag want het is algemeen bekend dat men bij de huidige en vorige Haagse PvdAgemeenteraadsfracties men heel erg graag en liever ziet dat de PvdA in Den Haag het hoofdkantoor heeft.

Vorige maand hebben gemeenteraadsleden van de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn en Duurzaamheid, Ypenburg- Leidschenveen ( WDLY) vanuit de Stationsbuurt een verzoek gekregen om op eenendertig augustus aanstaande te komen tot agendering van een onderwerp vanuit de Stationbuurt welk ook betrekking heeft op een onderdeel van de bestuurlijke portefeuille van wethouder Klijnsma aangaande de Schilderswijk en Zeeheldenkwartier.

Ongeveer een week later, negenentwintig juli, hebben commissieleden een brief ontvangen van de commissievoorzitter. Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk schrijft als commissievoorzitter aan de commissieleden dat zij voor vijftien augustus bij het commissiesecretariaat moeten aangeven of zij voor of tegen agendering van het verzoek vanuit de Stationbuurt zijn.

Zoals te verwachten viel heeft Tineke van Nimwegen namens de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie bij het commissiesecretariaat laten weten niet voor agendering van het verzoek vanuit de Stationsbuurt te zijn, dat was geen verrassing immers al is het nog zo duaal de Haagse Pvdagemeenteraadsfractie gaat, vanuit Tineke van Nimwegen, niet tegen PvdA Wethouder Klijnsma in.

Wat wel als verrassend kan worden gezien is dat de VVDwoordvoerder gelijk bij terugkeer van vakantie heeft laten weten ook geen voorstander van het verzoek vanuit de Stationbuurt te zijn.

Merkwaardiger wijze is er bij het commissiesecretariaat van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie geen enkel bericht ontvangen of men voor of tegen agendering is van het verzoek vanuit de Stationsbuurt. Dit is zeer merkwaardig want binnen de Haagse gemeenteraadsfractie is Haags gemeenteraadslid Jeanette Doll de woordvoerder aangaande waar het verzoek vanuit de Stationbuurt over gaat.

Jeanette Doll krijgt een brief van haar fractiegenote en commissievoorzitter Wil Vonk en geeft daar geeneens een reactie op, het kan zijn dat zij misschien haar fractiegenote heeft Wil Vonk heeft ingelicht maar dat is niet wat in de brief staat want daar staat in om bij het commissiesecretariaat een reactie te geven en de reden dat er staat om bij het commissiesecretariaat een reactie te geven is ingegeven op het gegeven dat daar dan, en niet bij de commissievoorzitter, kan worden geïnformeerd welke reacties van de fracties binnenkomen.

Naast geen reactie van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is er bij het commissiesecretariaat geen reactie binnen gekomen van de fracties van de BS en de ChristenUnie/SGP aangaande laatstgenoemde kan naar voren worden gebracht dat de woordvoerster Hetty Vogel nog op vakantie is waardoor er ook morgen geen reactie van te verwachten is.

Bij de Haagse gemeenteraadsfractie van de PPS is het zo dat fractievoorzitter Evert de Niet op woensdag eenendertig aanstaande niet bij de commissievergadering aanwezig kan zijn en omdat hij weet dat binnen de fractie van de PPS de sfeer er niet meer is dat men hem gaat vervangen wanneer hij niet kan hij maar liever helemaal geen reactie bij het commissiesecretariaat geeft.

De overige fracties in de Haagse gemeenteraad hebben al een geruime tijd bij het commissiesecretariaat laten weten voor agendering van het verzoek vanuit de Stationsbuurt te zijn waarbij de fractie van de Haagse Deezesenzestig een hele grote nuance heeft want zij hebben naar voren gebracht geen bezwaar tegen agendering te hebben. Geen bezwaar tegen agendering hebben is te verstaan als jargontaal welk in vertaling betekent niet voor agendering te zijn maar ook geen bezwaar tegen agendering te hebben.

Aangaande het verzoek van vorige maand twintig juli vanuit de Stationbuurt valt morgen pas te vernemen of de Haagse CDAgemeenteraadsfractie zich heeft aangesloten bij de Haagse gemeenteraadsfracties van de PvdA en de VVD die niet willen ingaan op het verzoek vanuit de Stationbuuurt of dat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie ruimte geeft aan het verzoek vanuit de Stationsbuurt.

Het is algemeen bekend dat Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk die tevens commissievoorzitter is naar voren heeft gebracht dat zij eigenlijk tegen de ontwikkelingen in de Schilderswijk had willen stemmen maar dat zij onder druk van haar fractie samen met iemand anders maar voor de fractie en tegen de buurt hebben gestemd waardoor uiteindelijk slechts Titia Lont binnen haar fractie tegen was.

Samen met de Haagse CDA fractie heeft de Haagse gemeenteraadsfractie van Deezesenzestig voor het moment ook een vreemde niet informerende digitale beweging immers op respectievelijk zevenentwintig en achtentwintig juni hebben beide fracties schriftelijke vragen gesteld aangaande de Tasmanstraat in het Zeeheldenkwartier.

Aangaande de vragen van de CDAgemeenteraadsfractie is het opvallend dat de vragen zijn gesteld door Wil Vonk samen met haar fractiegenote Jeanette Doll , dit terwijl Wil Vonk commissievoorzitter is. Bij een andere gelegenheid had Wil Vonk ook vragen gesteld maar toen had ze een soortement van smoes dat er niemand anders van haar fractie is. Waarom de vragen nu ook door haar gesteld zijn kan ze niet duidelijk maken.

Het college heeft de vragen over de Tasmanstraat onlangs op twee augustus van antwoord voorzien. De teneur van de antwoorden was vorige week zaterdag in de Haagsche Courant te lezen maar bij de digitale snelwegen van de Haagse CDA en Deezesenzestig is niet lezen wat de vragen en de antwoorden waren.

De fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie heeft in de wandelgangen laten weten dat ze van mening is dat het waardeloze antwoorden van het college zijn.

Vanuit de fractiekamer van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is naar voren gekomen dat men het daar, net als de bij de Haagse Deezesenzestig gemeenteraadsfractie, als waardeloze antwoorden ziet.

Hopelijk laat men bij de Haagse gemeenteraadsfracties van CDA en Deezesenzestig toe dat de komende week bij de digitale snelwegen van de Haagse gemeenteraadsfracties van Deezesenzestig en CDA op een digitale manier de twee augustus antwoorden van het college te lezen zijn.

Op vijf augustus hebben commissieleden van de Haagse gemeenteraadsstadsdeelcommissie Escamp een uitnodiging ontvangen dat aanstaande woensdagavond van negentien tot eenentwintig uur er in Rustenburg Oostbroek een werkbespreking is over parkeerproblematiek in de wijk Rustenburg Oostbroek.