Thursday, September 15, 2005

15 september 2005

Bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie is gisterenavond volgens verwachting de huidige fractievoorzitter de volgende lijsttrekker geworden, naar men zegt met de getallen vijfendertig aan de ene zijde en vijftien aan de andere.

Vanmiddag is er in een commissievergadering verder gesproken over erfpacht waarbij naar voren is gekomen dat de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD, PvdA en CDA met een politieke trucage gaan komen door te komen met een motie die om een onderzoek gaat vragen.

De Haagse gemeenteraadsfractie van VVD,PvdA en CDA geven daarmee steun aan hun collegeleden van de VVD, PvdA en CDA en geen steun aan het initiatiefvoorstel van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie waarbij dan de vraag is of ook andere fracties dan VVD,PvdA en CDA de motie van de VVD. PvdA en CDA mogen meetekenen of slechts met de motie mogen meestemmen.

Bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is bekend geworden dat bekend is geworden dat men intern klaar is met de volgorde van de kandidatenlijst en dat blijkbaar binnenkort er aldaar een brief gaat worden verstuurd waarin men dan kan zien hoe het is gegaan.

Vandaag is middels de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie naar voren gekomen dat de nieuwe Haagsche Courant een beetje moeilijk dingen van een avond eerder in de volgende ochtend en volgende ochtendkrant kan krijgen want zo was er in de ochtendkrant van deze ochtend niets te lezen over dat de fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie lijsttrekker is geworden en ook brachten andere gemeenteraadsleden naar voren dat ze niets in de ochtendkrant hadden gelezen over de commissievergadering van gisterenavond.

Vanavond is er een commissievergadering waarin gaat worden gesproken over de plannen van het college aangaande het Wijnhavenkwartier.

Gisterenmiddag is er in het stroomgebouw aan de Hogewal een bijeenkomst geweest waarbij het is gegaan over de Berlagevlagprijsvraag en bekendmaking van de daarbij behorende prijswinnaar.

De fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP heeft vandaag naar voren gebracht dat het ook was opgevallen dat Henk Kool als de fractievoorzitter van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie de laatste tijden een beetje een slecht humeur heeft welk volgens Wim Pijl ook een beetje kan komen vanwege de energie die Henk Kool heeft moeten besteden om Haags CDAgemeenteraadsfractievoorzitter Adri Hartman mee te krijgen in de plannen van de VVD en de Haagse PvdA aangaande erfpacht.