Monday, December 12, 2005

12 december 2005

Op de maandagmiddag is bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie vaak een beetje sprake van fractievergadering.

Vandaag is het een beetje een opvallendheid dat Haags PvdAgemeenteraadslid Johan Chandoe niet aanwezig is waarbij zijn afwezigheid een opvallendheid is in relatie tot een commissievergadering van vorige week.

Bij de commissievergadering van vorige week kwam naar voren dat het Haags Milieucentrum de gedachte heeft dat Johan Chandoe tegen de plannen van Haags CDAwethouder Stolte gaat stemmen omdat met deze plannen dan geen gescheiden afval meer gaat worden opgehaald althans niet zo als het voorheen was.

Het Haags Milieucentrum denkt dat Johan Chandoe tegen de plannen gaat stemmen maar eerder had Johan Chandoe naar voren gebracht dat het Haags Milieucentrum niet de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is.

Bij de fractievergadering is ook Haags PvdAgemeenteraadsfractievoorzitter Henk Kool niet aanwezig waardoor er dan een situatie is dat hij bij de Haagse gemeenteraadsvergadering van aanstaande donderdag niet zelf alles weet maar dat hij dan gaat spreken aangaande wat hem dan is bijgesproken.

De Haagse CDAgemeenteraadsfractie heeft nu ook een fractievergadering waarbij te verwachten is dat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie in bespreking is of Haags CDAgemeenteraadslid Jeannette Doll de steun van haar fractie gaat krijgen aangaande het gegeven dat zij bij een recentelijk gehouden stadsdeelcommissievergadering van de stadsdeelcommissie Haagse Hout naar voren had gebracht dat zij geen voorstander is van de bouw van het Haagse Zwaan gebouw in Bezuidenhout-West.

Bij de stadsdeelcommissievergadering van de stadsdeelcommissie Haagse Hout was het toen niet duidelijk of zij namens zichzelf of namens haar fractie sprak waardoor het een beetje naar voren kwam dat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie nog niet eerder over de bouw van het gebouw de Haagse Zwaan had gesproken.

Enige tijd geleden was er een bespreking aangaande een evaluatie van stadsdeelcommissies en stadsdeelcommissievergaderingen, morgen gaan enkele stadsdeelcommissies naar de hoofdstad om te kijken hoe het daar met stadsdeelcommissies gaat.

Een tijd geleden was er een aankondiging dat de Haagse tram zestien meer tramhaltes ging krijgen vandaag heeft het college naar buiten gebracht dat men in de volgende maand januari met de werkzaamheden voor meer haltes gaat beginnen.

Morgenavond is er een commissievergadering welk een uitstel is van de commissievergadering van vorige week zeven december, wellicht is de commissievergadering morgenavond middels de digitale snelweg te volgen.

Aanstaande donderdagmiddag is er in de openbare bibliotheek aan het Spui de opening van een plaatsgevonden verbouwing op de begane grond van de openbare bibliotheek.