Wednesday, January 25, 2006

25 januari 2005

Gisteren heeft het college naar voren gebracht dat zij eigenlijk niets zien in wat de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie naar voren heeft gebracht aangaande zwembadplannen in het Zuiderpark waarbij dan hoogstwaarschijnlijk het wellicht mogelijk kan zijn dat er een samenhang is tussen dat het college het niet leuk aan het vinden is dat de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie andere plannen heeft dan de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie in relatie tot het Zuiderpark.

Voor het moment heeft het college nog geen reactie gegeven op de plannen van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie om te komen tot veel hoogbouw om het Zuiderpark heen zodat het Zuiderpark dan meer op een centralpark gaat lijken.

Dat het college nog geen reactie heeft gegeven kan wellicht ook als oorzaak hebben dat er in feite door de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie wel buiten de gemeenteraad maar binnen de gemeenteraad nog niets naar voren heeft gebracht aangaande de bouwplannen om het Zuiderpark heen waardoor het dan voor het moment wellicht nog ten aanzien van de gemeenteraad het nog buiten de gemeenteraad plannen zijn.

Bij de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie is de fractievoorzitter toch eigenlijk best wel heel tevreden aangaande hoe het met de helft van de nom de plume als lijstduwer is gegaan waardoor er dan in de officialiteit komt te staan de Boer, E en dan wellicht nog een voorletter en dan tussen haakjes (Julius).

Omdat het een officialiteit betreft komt er niet te staan E.de Boer( Julius) maar de Boer, E en dan wellicht nog een voorletter en dan tussen haakjes (Julius).

Dat de naam Julius tussen haakjes mag komt omdat tussen haakjes een roepnaam mag staan waarbij dan een roepnaam hoogstwaarschijnlijk officieel niet bestaat waardoor het dan niet de echte roep roepnaam hoeft te zijn maar gewoon een roepnaam.

In de naam Pasgeld zag men geen roepnaam maar blijkbaar een helft van een nom de plume dus daardoor moest het dan maar Julius zijn hoewel de echte roepnaam Erik is.

In de commissievergadering van vanochtend was waarneembaar dat Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder een agendapunt makkelijk binnen dertig seconden op de agenda kon krijgen maar de SPgemeenteraadsfractie in vele minuten niet.

De Haagse SPgementeraadsfractie had de wens om te komen tot agendering van een onderwerp aangaande de milieueffectrapportage aangaande het Trekvliettracé maar daar hadden de aan het college gerelateerde Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD, PvdA en CDA geen zin in.

Op zich blijft het dan wellicht steeds vreemd dat Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder heel vaak naar voren brengt dat wanneer anderen dan de aan het college gerelateerde Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD, PvdA en CDA een onderwerp willen bespreken dat het dan mogelijk moet zijn maar wanneer het dan wellicht mogelijk kan worden om een onderwerp te bespreken geeft zijn fractie, samen met de Haagse gemeenteraadsfracties van de PvdA en CDA, geen medewerking zoals bijvoorbeeld bij het verzoek van vandaag van de Haagse SPgemeenteraadsfractie.

De commissievergadering van vanmiddag is mogelijk misschien wel digitaal te zien geweest daar men zegt dat de zaal mogelijk wel digitale communicatie middelen heeft.

Gisterenmiddag was er een bijeenkomst in het nutshuis aan de riviervismarkt, morgenmiddag gaat Haags VVDwethouder van Dijk de officiële opening verrichten.