Sunday, January 22, 2006

22 januari 2006

Wel applaus maar geen staande ovatie krijgen, dat overkwam gisteren Haags PvdAwethouder Klijnsma toen zij in om en bij een bijeenkomst van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een aftrapredevoering gaf.

Op zich begon het voor haar wel goed.

Aan de hand van Haags PvdAgemeenteraadsfractievoorzitter Henk Kool werd zij naar de zogeheten spreekkatheder gebracht maar verder dan dat ging Henk Kool niet omdat hij enkele momenten eerder in een toespraak van een oud voorzitter, Felix Rottenberg, te horen had gekregen dat hij de vierde plaats had gekregen en dat hij maar verder z’n mond moest gaan houden.

Het was duidelijk dat de publiekelijke opmerking van Felix Rottenberg bij Henk Kool niet goed was gevallen en dat hij in zijn fractievoorzitterspostuur publiekelijk door Felix Rottenberg te kijk was gezet.

In om en bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is het gebruikelijk dat na een aftrapredevoering er naast applaus ook een ovatie gaat plaatsvinden maar dat was gisteren bij Jetta Klijnsma niet het geval waarna zij redelijk boos op Henk Kool werd omdat hij niet de ovatie in gang had gezet door als fractievoorzitter bij het
applaudisseren ook te gaan staan waarna dan hoogstwaarschijnlijk anderen ook wel waren opgestaan.

Naast de boosheid van Jetta Klijnsma vanwege het niet krijgen van een ovatie was ook Haags PvdAgemeenteraadslid Tineke van Nimwegen gisteren in een soort van niet lekker zitten geraakt want zij bracht maar steeds en vaak naar voren dat zij het al zag gebeuren dat aanstaande donderdag bij de commissiebespreking van de voortgangsrapportage wellicht heel veel mensen gaan inspreken omdat het dan gaat over een voortgangsrapportage aangaande ontwikkelingen in de Stationsbuurt, Schilderswijk en Zeeheldenkwartier.

Zij bracht daarbij naar voren dat het misschien beter was geweest om een voortgangsrapportage te bespreken over een enkel gebied want dan is er misschien geen inspraak vanuit andere gebieden, ook gaf zij al op voorhand aan dat wanneer er veel insprekers zijn dat zij dan niet akkoord gaat met een tweede termijn want bij een tweede termijn mogen insprekers in tweede termijn inspreken.

Op zich was haar opmerking niet erg nieuw want het is al heel vaak voorgekomen dat bij inspraak insprekers geen tweede termijn hebben gehad om in te kunnen spreken.

Ook de Haagse SPgemeenteraadsfractie die erg graag de indruk wil wekken dat zij een redder van inspraak zijn heeft heel vaak meegewerkt aan het niet geven van een tweede termijn om te voorkomen dat insprekers in tweede termijn kunnen inspreken.

Tineke van Nimwegen bracht ook naar voren dat zij het jammer vond dat er maar weinig digitale postings bij de digitale snelweg van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie waren binnengekomen op haar digitale berichtgeving aangaande dat de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie van mening is de Haagse CDAgemeenteraadsfractie een onbetrouwbare coalitiepartner te vinden.

Bij geval dat het ongeveer twintig of dertig postings waren geweest had zij, volgens zichzelf, een reactie op haar eigen posting en op de daarop binnengekomen reacties kunnen geven aangaande hoe zij het ziet.

Met weinig postings kan zij niet doen zoals Haags PvdAgemeenteraadslid Jan Schuller vaak heeft gedaan in relatie tot een digitaal bericht plaatsen en dan wachten op veel reacties om dan zelf langs te komen om een reactie te geven.

Ook Haags PvdAgemeenteraadslid Marieke Bolle was gisteren helemaal ontevreden en in het geheel niet tevreden.

Het was erg optisch waarneembaar dat in circulaties zij steeds van groepje naar groepje aan het circuleren was terwijl het tot een tijdje geleden zo was dat Marieke Bolle zelf niet hoefde te circuleren omdat zij gewoon kon blijven staan en er vanzelf altijd wel een groepje om haar heen stond en men dan in dat groepje in en uit circuleerde waardoor Marieke Bolle gewoon steeds kon blijven staan en er niet zelf op los hoefde te circuleren.

Daar waar Marieke Bolle enige tijd ook nog wel een soort reputatie had over haar jasjes was ook dat gisteren voorbij want zij had volgens velen wederom een opvallend jasje aan maar omdat men in veel anders aan het kijken is naar Marieke Bolle viel ook het jasje niet goed uit waardoor heel veel mensen elkaar vroegen waren of ze al Marieke Bolle in haar nieuwe jasje hadden gezien waarbij ook het nieuwe jasje niet meer goed kon vallen.

Was het eerder nog wellicht een mening in beperkte kring gisteren werd het wel heel erg duidelijk dat men bij de bijeenkomst van in om en bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie heel erg de mening had dat Marieke Bolle heel erg veel met haar dramaverleden van een pijnlijke zeventiende plek naar een pijnlijke elfdeplekklim aan het sjouwen is zonder oog te hebben voor het gegeven dat het toch al heeft plaatsgevonden en dat men haar volop het advies aan het geven is om gewoon naar voren te kijken in plaats van maar steeds uit te stralen dat het allemaal zo erg voor haar was gegaan.

Gisteren had Haags VVDwethouder van Woensel berichtgeving dat hij helemaal niet tevreden was over zijn fotoansichtkaart want eerst was al waarneembaar dat hij veel dikker is geworden maar naast veel dikker is zijn fotoansichtkaart ook niet goed uitgevallen omdat hij veel te bleek op zijn fotoansichtkaart staat waarbij hij daarover een verwijting geeft aan de fotograaf want die had volgens Haags VVDwethouder van Woensel de foto van te dichtbij genomen waardoor hij zo bleek op zijn fotoansichtkaart aan het overkomen is.

Ook Haags PvdAgemeenteraadsfractievoorzitter Henk Kool is niet tevreden over de verhalen aangaande de kwintetfoto van om in en bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie.

Op de foto is duidelijk te zien dat, ondanks zijn vierde plaats, Henk Kool toch heel graag op de voorste rij wil staan waarbij uiteraard de nummer drie best de bereidheid heeft om voor Henk Kool een klein stapje achteruit te doen want als nummer drie heeft Haags PvdAgemeenteraadslid Rabin Baldewsingh al lang laten zien dat hij de nummer drie is en niet Henk Kool.

Daarnaast heeft Haags PvdAgemeenteraadslid Rabin Baldewsingh al lang laten weten wethouderskandidaat te zijn en Henk Kool nog niet want Henk Kool weet inderdaad, zoals Felix Rottenberg gisteren naar voren bracht, dat hij zijn vierde plaats binnen heeft en maar verder z’n mond moet houden althans volgens Felix Rottenberg.

Gisteren heeft men heel goed kunnen vernemen wat Felix Rottenberg richting Henk Kool naar voren bracht.

Uiteraard was de opmerking van Felix Rottenberg heel erg goed voor wie voor Henk Kool aan het staan is en eigenlijk ook wel voor de nummers achter Henk Kool want Felix Rottenberg heeft heel duidelijk gemaakt dat er voor Henk Kool niet meer haalbaar is dan een vierde plek en dat hij daarom maar voortaan gewoon z’n mond moet houden.

In om en bij de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie begint men al een beetje spijt te hebben en naar buiten te brengen dat men eigenlijk een beetje door om in en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie in de maling is genomen om samen iets te doen aangaande restwaardes.

In om en bij de Haagse Groenlinksgemeenteraadsfractie is men al bijna vier jaar bezig met naar voren te brengen hoe spijtig het allemaal is want had men het de vorige keer in restwaardes wel samen gedaan dan was er voor de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie zogenaamd geen verlies geweest maar dan was men optisch gewoon teruggegaan van vijf naar vier en dat lijkt toch minder verlies dan van vijf naar drie.

Het is zeer waarneembaar dat men in om en bij de Haagse
GroenLinksgemeenteraadsfractie heel erg voor de pose is.

Zo is in de pose heel erg waarneembaar dat de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie heel goed in symbolen is gaan zitten zoals Presidium, Algemeen bestuur van het Stadsgewest Haaglanden, Rekenkamercommissie en als supersymbool natuurlijk een griffier in de Haagse gemeenteraad.

Daar waar oud Haags Groenlinksgemeenteraadsfractielid Niek Roozenburg het vaak heeft over dat de burgemeester eigenlijk een derde CDAwethouder is kan de griffier volgens velen in de gemeenteraad best als een al een tijdje bestaande informele eerste Haagse GroenLinkswethouder worden gezien althans in relatie tot de posesymboliek van in om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie waarover oud Haags GroenLinksgemeentraadslid Niek Roozenburg naar voren had gebracht dat men in om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteradsfractie het gezeur van de burger al kent.

Op zich lijkt de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie in relatie tot het gezeur van de burger al kennen best veel op de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie want gisteren bij de stadsconferentietweeduizendzesbijeenkomst bracht Haags PvdAwethouder Klijnsma naar voren dat men in om en bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie heel erg goed was en is omdat men voor de stad boven de buurt doet waarbij het dan bergrijpelijk is dat omwonenden dingen anders zien dan de stad.

Op zich was deze strategie van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie al een hele tijd waarneembaar omdat men dingen tegen een buurt doet maar voor de stad waarbij er dan een verschil gaat ontstaan tussen buurt en de stad.

Het was, naar men zegt, middels een uitzending van RTVWest zeer waarneembaar dat Haags PvdAwethouder Klijnsma een indruk wil wekken van ja kijk logisch dat een buurt tegen is maar het is goed voor de stad want anders was men ergens anders in de hele stad tegen geweest

Op zich is dat misschien eigenlijk wellicht wel een hele slimme maar geen nette marketingstrategie want eigenlijk wat Haags PvdAwethouder Jetta Klijnsma naar voren brengt is dat velen tevreden kunnen zijn dat het niet in hun buurt is en ach ja waar het bij sommigen wel in de buurt is is het gelukkig bij vele anderen niet in de buurt waardoor men dan in om en bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie aan het proberen is velen te winnen dankzij de positie van weinigen ten opzicht van velen.

Misschien is wellicht wel logisch dat men in om en bij de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie al een beetje spijt heeft van het niet erg goed en slim functioneren richting Haags GroenLinksgemeenteraadsfractie omdat dan de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie een beetje boel steun geeft aan de combinatie tussen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie en de HaagseGroenLinksgemeenteraadsfractie waarvan van beide bekend is dat zij volgens de Haagse CDAgemeenteraadsfractie een verkeerde beslissing heeft genomen welke dan verdere steun kan gaan krijgen van de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie ten aanzien van restantwaarde.

Bij een restantwaardesverbinding tussen de HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie en de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie is het merkbaar dat het bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie het er gewoon omgaat om met de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie samen verkeerde beslissingen te blijven kunnen nemen.

Zoals bekend hebben zij, samen met de VVD, vanuit het perspectief van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie een verkeerde beslissing genomen.

Gisteren was men bij de stadsconferentietweeduizendzesbijeenkomst van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zeer tevreden met de beweging van de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie richting Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie omdat deze beweging de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie sterker kan maken in hun combinatie met de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie omdat ze het toch al samen eens zijn dat zij een goede beslissing hebben genomen, welk door de Haagse CDAgemeenteraadsfractie de omschrijving krijgt van een verkeerde beslissing.

Vanmiddag om half drie is er in het atrium van het stadhuis een matinee dansvoorstelling van het Koorenhuis.