Tuesday, March 08, 2005

8 maart 2005

Twee dagen kunnen niet samenvallen maar vandaag is het Internationale Vrouwendag en vandaag over een jaar zijn er in Den Haag gemeenteraadsverkiezingen.Deze verkiezingen brengen nu al dingen met zich mee, zo is er bij de Haagse Groen Links, alweer, discussie over het fenomeen lijsttrekker.

Bij anderen is bekend geworden dat 2e Kamerlid Lousewies van der Laan voorzitter gaat worden niet van een kandidatencommissie maar van een stemadviescommissie in Den Haag.
Zij is daarmee het tweede Tweede Kamerlid welk in Den Haag een prominente plaats gaat innemen want eerder bij de Haagse PvdA is naar buiten gekomen dat de in hoofdstad
wonende Sharon Dijksma in Den Haag de voorzitter van deze kandidatencommissie is.

Hoe kan je een collega raadslid die in de wandelgangen dingen zegt dezelfde dingen ook in de gemeenteraad laten melden?

Dat is een beetje de vraag geworden want in de wandelgangen brengt een gemeenteraadslid van Groen Links naar voren dat de vraag rondom de excuses van wethouder Stolte met betrekking tot het gegeven dat het college in het geheim twee jaar in onderhandeling is geweest met de initiatiefnemers van het automobielmuseum eigenlijk als ondervraag heeft of de ambtenaren zelf wel wisten dat het college in geheime onderhandelingen was immers de ambtenaren waren in gesprek met de buurt over een invulling van het gebied, en het gesprek van ambtenaren met de buurt ging niet over de komst van een automobielmuseum want dat was het geheim van het college.

Uiteraard gaat de nieuwsgierigheid van vele raadsleden over of Niek Rozenburg, het bewuste gemeenteraadslid van Groen Links, wel of niet zijn vragen in de gemeenteraad naar voren gaat brengen of dat het wandelgangvragen blijven.

Vanavond is er in het Badhotel een bijeenkomst van de CDA werkgroep Scheveningen in relatie tot de toekomst van de Scheveningse Haven. Eigenlijk is dit net zo een soort bijeenkomst als die van de Politieke Partij Scheveningen welk vorige week is gehouden over de toekomst van de haven.
Merkwaardig is het gegeven dat tijdens een recentelijk gehouden werkbespreking van de gemeenteraad over de toekomst van de Scheveningse Haven de CDA raadsfractie zeer en zeer nadrukkelijk afstand nam van hun werkgroep in Scheveningen. Nog merkwaardiger is het dat vanavond wethouder Smits van het CDA namens het Haagse College van B&W bij deze bijeenkomst gaat zijn dit terwijl de CDA fractie ruime afstand van de werkgroep neemt.

Morgen om 09.00 uur en 13.00 uur commissievergaderingen.