Monday, April 11, 2005

11 april 2005

Morgenochtend gaat er een commissievergadering plaatsvinden die niet middels internet te zien is omdat de bewuste vergadering plaats gaat vinden in de lobbyruimte naast de raadzaal.

Wellicht is het binnenkort dat ook de vergaderingen van de commissie van beroep en bezwaar ook via internet te zien zullen zijn maar dan moeten er bij de zalen waar de commissie van beroep en bezwaar in vergadering gaat verbouwingen plaatsvinden waardoor dan aldaar er ook internet en televisie aansluiting ontstaat net zoals die in de gemeenteraadszaal ook aanwezig is.

Vandaag is berichtgeving dat ze binnen de redactie van de Haagsche Courant het een beetje hebben gehad met de hoofdredacteur want op de nieuwspagina van Radio West viel te lezen>>Hoofdredacteur HC krijgt standje van redactie maandag 11 april 2005 Den Haag- Hoofdredacteur Peter ter Horst van de Haagsche en Goudse Courant heeft een reprimande gekregen van de redactie. In een motie stellen de redacteuren dat ze 'niet uit de voeten kunnen met de dubbele boodschap' van Ter Horst.
De hoofdredacteur kondigde een paar weken geleden volkomen onverwacht zijn vertrek aan, terwijl hij kort ervoor nog de plannen voor de fusiekrant met het Algemeen Dagblad verdedigd had.
Sinds die mededeling is de relatie met de redactie bekoeld, maar er is nog geen sprake van een grimmige of onwerkbare relatie, zo meldt de journalistenvakbond NVJ.
De regionale kranten in de Randstad gaan in augustus samen met het AD op in een nieuwe krant. De naam ervan is nog onbekend. Vooral journalisten van het Rotterdams Dagblad verzetten zich tegen de fusie.<<

Het bericht was te voorzien immers de hoofdredacteur had zich al eerder uitgelaten in de zin van eerder voorstander te zijn van een regionale krant dan van een stedelijke krant.

Het college en de gemeenteraad zijn enige tijd geleden nog bij de hoofdredacteur op gesprek geweest in relatie tot het belang van de Haagsche Courant als krant voor de stad.

Hopelijk gaat het college en de gemeenteraad nog op vervolg gesprek maar dan zal dit wel wie weet eerder een gesprek met de hele redactie van de Haagsche Courant zijn dan met de hoofdredacteur.

In de gemeenteraad zijn er veel gesprekken aan het plaatsvinden in relatie tot het versterken van de Scheveningse kust maar doordat er ook kustzaken zijn in verband van regio Haaglanden gaat er vanavond in Monster ook een informatiebijeenkomst plaatsvinden maar dan over de kustversterking van de Delflandse kust.