Tuesday, August 16, 2005

16 augustus 2005

Binnen de Haagse gemeenteraad en de Haagse gemeenteraadscommissies zijn diverse gemeenteraadsstukken te ontvangen waaronder de agenda van vergaderingen.

Volgende week woensdag en donderdag zijn er commissievergaderingen van de gemeenteraadscommissie Stedelijke Ontwikkeling, Wonen en Binnenstad( SWB).

Bij de onderwerpen die op de agenda staan staat niet het onderwerp Wjnhavenkwartier waardoor wellicht de conclusie kan worden getrokken dat wanneer een fractie niet behorende tot de collegefracties gaat vragen om agendering de collegepartijen VVD, PvdA en CDA daar niet mee in zullen stemmen.

Te verwachten is dat na de maand augustus het college met een stuk gaat komen over het Wijnhavenkwartier waardoor er dan in een commissievergadering van de gemeenteraadscommissie SWB het Wijnhavenkwartier gaat komen want als het college met een notitie gaat komen dan gaan de collegefracties daar niet tegen zijn.

De fracties van de collegepartijen in de Haagse gemeenteraad hebben vaker niet de mogelijkheid van bespreking van onderwerpen in de Haagse gemeenteraad gegeven waardoor vaak door de combinatie VVD, PvdA en CDA dingen in de gemeenteraad niet tot bespreking komen.

Jan Schuller heeft als Haags PvdAgemeenteraadslid vorige week laten weten dat bij de aanstaande bespreking in de gemeenteraadscommissie SWB hij naar voren gaat brengen dat hij en zijn fractie zeer tevreden zijn dat wethouder Norder namens het college heeft toegezegd om met een milieueffectrapportage komen.

Vanuit de Haagse gemeenteraadfractie van de ChristenUnie/SGP heeft fractievoorzitter Wim Pijl laten weten zeer tevreden te zijn dat het college met een reactie op zijn voorstel aan het komen is en dat hij de verwachting heeft dat het college een positief advies gaat geven aangaande zijn voorstel over beelden.

Onlangs is naar voren gekomen dat de gemeente geen goede medewerking wil geven aan het organiseren van de Autovrije Dag. Bij de aanvraag van de vergunning brengt de gemeente dingen naar voren terwijl het college had toegezegd dat de gemeente dingen mogelijk ging maken door er faciliteit aan te geven.

Van het geven van faciliteit komt niet veel terecht want het gaat niet verder dan aan bewoners te vertellen wat ze moeten doen om een autovrije dag te organiseren. Enige tijd geleden kwam naar voren dat tegenwoordig bij het organiseren van wijkevenementen de wijkorganisaties voor van alles moeten zorgen.

Evert de Niet heeft namens de Haagse gemeenteraadsfractie van de PPS naar voren gebracht dat organisaties het daar moeilijk mee hebben, onlangs heeft naast de PPS ook de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een pleidooi gehouden dat het eigenlijk anders moet en dat de gemeente het zelf moet doen dat er linten en dergelijke zijn.

Morgenavond gaat er in Rustenburg-Oostbroek een werkbespreking zijn over de plannen van het college aangaande parkeerproblematiek.