Friday, September 16, 2005

16 september 2005

Gisterenavond bij bespreking in een gemeenteraadscommissie aangaande een voortgangsrapportage aangaande het Wijnhavenkwartier kwam naar voren dat er voor de eerste maal en spreektijdoverdracht had plaatsgevonden waardoor de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij in de Haagse gemeenteraad langer en mede namens anderen kon spreken.

De Haagse gemeenteraadsfractie van de SP probeerde nog te vragen of dat wel allemaal zo mogelijk kon zijn en dat bleek zo te zijn waardoor er bij de Haagse SP geen bezwaar meer tegen kon zijn.

De Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen probeerde in haar nieuwe samenstelling haar spreektijd ook weg te geven aan de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij maar dat mocht niet want dan had men dat gedaan moeten hebben voor of bij aanvang van de commissievergadering.

Gisterenavond kwam naar voren dat in gemeenteraadstaal er een groot verschil is in de zin van voorlopig in discussie zijn.

Wanneer de gemeenteraad voorlopig nog in discussie is = men voorlopig nog in discussie maar wanneer men niet meer in voorlopige discussie is heeft een standpuntbepaling plaatsgevonden en is men voorbij de fase van voorlopig in discussie zijn want na voorlopig in discussie zijn raakt men in een fase van standpunten en wanneer het standpunten zijn geworden is men voorlopig niet in discussie want dan zijn het standpunten geworden.

Op het Malieveld is er nog kermis tot de aanstaande Prinsjedag en derde dinsdag van september.

Een paar jaar geleden was er in Den Haag de Nieuwe krant van Den Haag en voor het moment zijn er toch wel veel mensen in en om de Haagse gemeenteraad bezig met te denken aan een nieuwe krant voor Den Haag vanwege hoe het gaat met de nieuwe Haagsche Courant waarmee de gedachte samen te brengen is met het gegeven dat men de nieuwe Haagsche Courant zorgwekkend slecht aan het vinden is.

Er is misschien de mogelijkheid aan het ontstaan dat ergens een spreektafel gaat ontstaan waaraan mensen kunnen gaan zitten spreken en vanuit het spreken iets doen voor een nieuwe krant van Den Haag.

Bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie is gisterenavond volgens verwachting de huidige fractievoorzitter de volgende lijsttrekker geworden niet met de getallen vijfendertig aan de ene zijde en vijftien aan de andere maar met de getallen zesendertig – zestien en was men niet zo tevreden over hoe het nieuws in de nieuwe Haagsche Courant terecht is gekomen.

Vandaag is men nog steeds een beetje veel aan het naspreken over de bespreking van gisteren bij de gemeenteraadscommissie aangaande erfpacht waarbij men het er eigenlijk over heeft dat het meer een politieke discussie over erfpacht is geweest dan een inhoudelijke discussie over erfpacht.

Naar men zegt is men bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie erg teleurgesteld in hoe de reacties van de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD, PvdA en CDA zijn geweest. Naar men zegt is de teleurstelling bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie zo groot dat men daar nog niet aan toe is gekomen om middels de digitalesnelwegen van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie naar voren te brengen hoe men aan kijkt tegen hoe het gisteren is gegaan rondom het initiatiefvoorstellen over erfpacht.

Volgende week donderdag tweeëntwintig september gaan in de gemeenteraadsvergadering de diverse initiatiefvoorstellen over erfpacht worden bespreken want de besprekingen in de commissievergaderingen gaan vooraf aan gemeenteraadsvergadering want in de Haagse gemeenteraad vinden eerst besprekingen plaats in commissievergaderingen en daarna dan in de gemeenteraadsvergaderingen.