Thursday, November 03, 2005

3 november 2005

In en om de Haagse gemeenteraad is ergens aan een spindraai geven erg meemakend.

Het ergens een spindraai geven begint doorgaands met een onwaar verhaal wat dan een waar verhaal moet gaan worden.

Zo is in en om de Haagse gemeenteraad middels een digitale snelwegloge te lezen dat de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie in een interview naar voren heeft gebracht weer lijsttrekker te willen wezen.

In het bewuste interview staat veel maar het bewuste interview was juist opvallend in het opzicht dat er niet in was geschreven dat de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie zin heeft om lijsttrekker te worden.

Het bericht dat hij wel lijsttrekker wil worden is te omschrijven als een spin naar dat doel toe.

Het is in de Haagse gemeenteraad algemeen bekend dat de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie een andere fractie is dan de vorm van landelijke filialen zoals onder anderen de VVD PVDA CDA.

Omdat er een verschil is tussen de fracties is het niet erg logisch dat de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie voor de derde keer met dezelfde lijsttrekker komt want dan is men eigenlijk net zoals een landelijk filiaal met dien verstande dat zelfs landelijke filialen in de Haagse gemeenteraad niet drie keer met dezelfde lijsttrekker aankomen.

Onlangs heeft de fractievoorzitter van de Haagse Groenlinksgemeenteraadsfractie naar voren gebracht dat bij de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie de brille er eigenlijk af was en dat zijn standpunten routinematig naar voren worden gebracht.

Het is binnen de Haagse gemeenteraad algemeen bekend dat de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie een verhaal nodig heeft om een zogeheten redelijke en acceptabele motivatie te hebben voor zijn lijsttrekkerschap want het is algemeen bekend dat er bij een derde lijsttrekkerschap geen andere verhalen mogelijk zijn dan het verhaal van er gewoon zin in te hebben maar zo een verpakking is in de Haagse gemeenteraad een te simpele niet hoogdravende verpakking.

Voor de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie is het wellicht simpeler om te wijzen naar de havenstad waar de fractievoorzitter van de Rotterdamse Stadspartij ook drie keer lijsttrekker is geweest, immers de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie is opgericht naar het model van de Rotterdamse
Stadspartijgemeenteraadsfractie.

Bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie is er een aanwezige mogelijke volgorde van zestien mogelijk
eerste, de huidige fractievoorzitter
tweede, het andere kernlid van de huidige fractie
derde, Heleen Weening
vierde, de opvolger van Niek Roozenburg in de Haagse gemeenteraad
vijfde, Arnoud Boer
zesde, Nick Vogels
zevende, een oud voorzitter van GroenLinks in Den Haag
achtste, Emile Mazel
negende, Cathelijne Dommerholt
tiende, Frances Weijn
elfde, Maarten Wurth
twaalfde, Patrick Scholten
dertiende, Martijn Dadema
veertiende, Monique Vermin
vijftiende, Niek Roozenburg
zestiende, Ria Sikkes

De laatste tijden is in de Haagse gemeenteraad veel naar voren aan het komen dat er de indruk is dat de Haagse gemeenteraad meer dan vijfenveertig zetels kent want bij toekomsttellingen van en om vele fracties zijn de in de Haagse gemeenteraad aanwezige vijfenveertig zetels al lang voorbij geteld in zit men al in de buurt van de illusie dat de Haagse gemeenteraad bijna zestig of zeventig zetels heeft.

Bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is er een opvallende beweging dat Haags VVDwethouder van Woensel in een nonchalante en passant wijze even wat boodschappen naar buiten brengt.

Zo brengt hij middels zijn digitale snelweg in een nonchalante verpakking dat de twaalfde kandidaat maar van deelname heeft afgezien onder het noemer van drukte elders waarbij er misschien meer waarheid ligt in het afzien vanwege een lage uitgangsplek dan wat de wethouder in een mooie verpakking naar voren brengt.

Ook brengt hij naar voren dat een oud wethouder bij hem op gesprek was dat het een interessante man is en dat hij daarna iemand anders heeft ontvangen. Bij het zo neerzetten van de oud wethouder is er een beetje de gedachte hoe Wim Kan een politicus kon neer zetten door te melden die en die dat is een zeer bekwaam politicus, zeer bekwaam.

Bij de Haagse PvdAgementeraadsfractie begint een beetje naar buiten te komen dat men intern toch al een beetje bezig is met een soort van het werken van lijsttrekker Jetta Klijnsma onmogelijk aan het maken omdat zij Haags PvdAwethouder welzijn is en Haags PvdAwethouder Marnix Norder van een andere wethoudersstroming is.