Monday, October 24, 2005

24 oktober 2005

Bij de nieuwe fractie van de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen is naar buiten gekomen dat Cees de Jager daar fractievoorzitter is geworden en dat dit tot stand is gekomen op aandrang van de burgemeester van Den Haag.

Bij de onlangs nieuwe fractie van de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen (PPS) had men eigenlijk helemaal geen zin in een fractievoorzitter want de vorige fractievoorzitter had de overstap gemaakt naar de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP en daardoor was er bij de fractie van de PPS geen behoefte aan een fractievoorzitter maar moest deze van de burgemeester er toch komen waardoor het Cees de Jager is geworden.

Wie een beetje tussen de regels door leest bij de digitale snelweg van Cess de Jager kan zien dat morgenavond bij de fractie van de PPS een nieuwe lijsttrekker gaat komen als opvolger van de Evert de Niet omdat Evert de Niet een overstap heeft gemaakt naar de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP.

Er is een grote kans dat de Haagse gemeenteraadsfractie van de PPS net zoals de gemeenteraadsfracties van de PvdA en Deezesenzestig een vrouwelijke lijsttrekker gaat krijgen waarna dan ook later te bemerken zal zijn dat dan naast de Haagse PvdA, Deezesenzestig en PPSgemeenteraadsfracties ook de Haagse SPgemeenteraadsfractie in de persoon van Ingrid Gyömörei een vrouwelijke lijsttrekker gaat krijgen.

Er bestaat een mogelijkheid dat men bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie aan het zien is dat Anne Mulder als Haags VVDgemeenteraadslid er bijzondere eetvrienden op na aan het houden is want ergens is er een frictie dat Jetta Klijsnma weinig oog en veel commentaar op CDA en VVD in de Haagse gemeenteraad heeft.

Het is algemeen bekend aan het worden dat de in de wandelgangen van de Haagse gemeenteraad de Haagse VVDgemeenteraadsfractie zich door Jetta Klijnsma ernstig tekort voelt gedaan waarbij er de mogelijkheid is dat de Haagse VVDgemeenteraadsfractie niet meer met de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie wil gaan eten.

Anne Mulder had in en middels zijn digitale snelweg naar buiten gebracht dat er een of etentjes zijn tussen hem en collega’s van hem binnen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie maar hij maakt geen melding of er ook nog steeds etentjes met de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie aan de gang zijn.