Saturday, October 29, 2005

29 oktober 2005

Gisteren voor de avond was er in bij en om de Haagse CDAgemeenteraadsfractie een bijeenkomst waarbij als drie van de vier aanwezig waren de nieuwe lijsttrekker van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie, de beleidsmedewerker van de fractie en ook de digitale kok bij en van de Utrechtse CDAgemeenteraadsfractie.

De digitale kok van de Utrechtse CDAgemeenteraadsfractie is digitale kok omdat hij middels de digitale snelweg een melding maakt dat hij een leverancier is van een zoals hij het zelf naar voren brengt >>> Een verfrissende kijk in de Christendemocratische keuken van alledag<<<.

De digitale kok bracht naar voren zich bewust te zijn dat de kwaliteit van zijn keuken aan het overkomen is als bij het ontbreken van verse dingen in de keuken waardoor de keuken een keuken van oude gegevens is die geen verversing krijgen.

De digitale kok bracht naar voren dat hij aan het constateren is dat door zijn drukte hij er niet steeds toe komt om de inkijk in de Christendemocratische keuken van alledag zo verfrissend en verversend te zijn te laten zijn dat het echt van alledag is.

De reden dat het bij de digitale kok aan tijd ontbreekt om de inkijk van alledag keuken verfrissend te houden kan mede liggen in het gegeven dat hij zitting heeft in de commissie van beoordeling aangaande de personele vorm van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie waarbij niet onlogisch hoeft te zijn dat de bijeenkomst van gisteren een relatie heeft met hoe de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is en gaat worden.

De Haagse CDAgemeenteraadsfractie heeft een nieuw papieren orgaan uitgebracht onder de titel NieuwSpui wat dan wellicht een combinatie is tussen nieuw spui en een nieuwspui.

In dit nieuwe informatiemagazine valt te lezen dat op zestien november aanstaande bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie bekend gaat worden wat de conceptvolgorde is waarbij al bekend is dat Michel Santbergen lijsttrekker is geworden en dat het dan gaat om de conceptvolgorde vanaf de tweede plek.

Op dertig november aanstaande gaat men zich beraden en uitslag geven over volgorde en hoe die dan is geworden.

De digitale kok bracht naar voren dat hij zitting in het kandidatengebeuren heeft hij een bewaker van het verjongingsgegeven is waarbij dan kan worden geconcludeerd dat, hoewel de Haagse CDAgemeenteraadsfractie het naar de nieuwe en oude Haagsche Courant ontkent en niet toegeeft, er een verjongingskuur aan de gang is.

Binnen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is er de grote kans aan het ontstaan Haags CDAgemeenteraadslid Brigit Homan wel eens de lage verrassing van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie kan worden omdat de digitale kok naar voren bracht dat er over haar een beeld bestaat van gebrek aan uitstraling.

Met dat beeld komt een samen-ander-beeld tot stand waarbij de vraag ook binnen en om de Haagse CDAgemeenteraadsfractie aanwezig is over het gehalte van veel of voldoende stellingname nemen binnen en voor de Haagse CDAgemeenteraadsfractie.

Bij stellingname en uitstraling voor en binnen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie kan er de mogelijkheid zijn dat het gaat om het verschil van werkwijze tussen de Haagse CDAgemeenteraadsleden Wil Vonk en Brigit Homan waarbij dan plots de situatie kan gaan ontstaan dat Brigit Homan al het verwijt heeft gekregen van gebrek aan uitstraling wat dan gewoon simpel een voortborduren is van het gegeven welk de oude Haagsche Courant naar voren had gebracht bij het geven van cijfers.

De oude Haagsche Courant had haar, op vijf juni tweeduizendvier,een vijf plus de helft gegeven onder vermelding van een artikel met de inleiding Eén schriftelijke vraag in twee jaar Birgit Homan, CDA>>>
Zoek naar Birgit Homan op Google en je komt haar vier keer tegen.
Da's te weinig voor een volksvertegenwoordiger van een grote stad die toch al twee jaar een publiek figuur is.
Het CDA raadslid Homan is serieus en toegewijd, maar ze maakt nog geen verpletterende indruk. Ook in de analen van de gemeente komt ze weinig voor. Haar enige schriftelijke vraag stelde ze naar aanleiding van een bericht in deze krant over landingsplaatsen voor de traumahelicopter.
Uit de beantwoording van het gemeentebestuur bleek vervolgens dat de problemen wel meevielen. Ook maakte ze zich druk over bromfietscertificaten, wielklemmen en het Jaar van de Gehandicapten. Rapportcijfer 5,5<<<<.

Dit samen met het gegeven dat de digitale kok die zitting heeft in de beoordelingsomgeving van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie naar voren heeft gebracht dat er om haar het beeld is van gebrek aan uitstraling kan zeer mogelijk met zich mee gaan brengen dat ook binnen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie met Brigit Homan er net zoiets kan gaan plaatsvinden zoals bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie waarbij onder anderen de Haagse VVDgemeenteraadsleden Ruud Reijn, Jerimi van Laar en Herman Wilmer zwaar onverkiesbare plaatsen, op de eenentwingste en vijfentwingste plaats, of zoals in geval van Herman Wilmer helemaal geen plaats hebben gekregen.

Bij en om de Haagse GroenLinksgemeneteraadsfractie was er gisteren een lijsttrekkersdebat waarbij wel naar voren kwam dat bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie de eerste en de tweede plaats duidelijk bij de kern van de fractie liggen.

Het is algemeen bekend dat bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie er vier kandidaatlijsttrekkers zijn waarbij de huidige fractievoorzitter veruit de beste kansen heeft, een andere kandidaat heeft laten weten slechts voor de eerste plaats te willen gaan en de andere twee gaan na het lijsttrekkerschap voor welke plek ze maar kunnen krijgen.

Daardoor zijn er bij en om de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie eigenlijk drie indelingen van clusters ontstaan.

Een indeling van een cluster van lijsttrekkerkandidaten, een indeling van plaats twee tot en met vijf en een indeling van kandidaten voor de plekken zes tot en met tien.

Gisteren is algemeen bekend geworden dat de, vanwege onder anderen zijn digitale snelweg, bekende oud voorzitter van GroenLinks in Den Haag een brief heeft ontvangen waarbij hij een uitgangspositie heeft gekregen in een clutser van de tweede tot de vijfde plek waarbij de indeling geen numerieke volgorde hebben gekregen maar slechts een indicatie van geschiktheid binnen de indeling waarbij het dan voor hem gaat om een indeling bij de eerste vijf met uitzondering van de eerste plaats.

Ook met tweede plaats gaat hij zich niet bemoeien want het is hem bekend dat deze bij de kern van de huidige fractie aanwezig is.

Te vermoeden valt dat de oud voorzitter bij zijn standpunt gaat blijven welk hij eerder naar voren had gebracht aangaande zijn wens voor een vijfde plaats.

Op zaterdag twaalf november gaat men bij en om de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie in de zaal van Concordia in beraad aangaande vele punten waarbij ook aandacht gaat worden besteed aan het indelen van de indelingen.