Wednesday, October 26, 2005

26 oktober 2005

Vandaag is een vergadering van de Haagse gemeenteraad welk gaat over de begroting waarbij merkbaar is geworden dat de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD en CDA heel graag met de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie in collegeverband willen blijven.

Het moet voor de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie wel erg leuk zijn geweest om te kunnen merken dat de Haagse VVD en CDAgemeenteraadsfracties eigenlijk wel heel erg aan het bedelen waren bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie om samen in collegeverband te blijven.

Bij dit naar voren komen was het wel opvallend om te zien hoe Henk Kool als fractievoorzitter van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie het allemaal moest gaan uitleggen hoe Haags PvdAwethouder Jetta Klijnsma het naar voren had gebracht.

Het Haags Milieucentrum heeft middels de Haagse CDAgemeenteraadsfractie te horen gekregen dat deze fractie gaat komen met een motie om de productsubsidie om te buigen naar een projectsubsidie.

De Haagse CDAgemeenteraadsfractie heeft daarmee de voorzet overgenomen die door Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder naar voren was gebracht om de productsubsidie bij het Haags Milieucentrum om te buigen naar een projectsubsidie.

Morgen overdag gaat de tweede termijn van de Haagse gemeenteraadsvergadering plaatsvinden.