Monday, October 31, 2005

31 oktober 2005

Bij Haagse gemeenteraadsfracties is er de laatste tijd veel te doen over mogelijke samenstellingen van gemeenteraadsfracties waarbij er dan ook sprake is van open en gesloten besprekingskamers.

De Haagse GroenLinks en PvdAgemeenteraadsfracties van , op alfabetische volgorde, hebben open besprekingskamers waarbij er kan worden toegeschouwd hoe wandeling en bespreking in de kamers aan het gaan of niet gaan is.

De Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie heeft voor presentaties en bepaling bij het lijsttrekkerschap open kamers en verdere volgorde gaat middels postverzending.

Bij de Haagse CDA en VVDgemeenteraadsfracties zijn de kamers voor aanschouwing van wandeling en bespreking zwaar gesloten waarbij de wachtkamers waar wachtenden, op de kandidatenlijstbepalingsuitslag, moeten wachten gesloten zijn.

De Haagse gemeenteraadsfracties van ChristenUnie/SGP, Politieke Partij Scheveningen en de Socialistische Partij hebben gesloten kamers waarbij er wellicht de mogelijkheid is dat na bekendmaking van uitslagen even de kamerdeur opengaat om een lijsttrekkerverklaring te kunnen vernemen.

De Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie heeft een open kamer maar dan kan men slechts binnen treden wanneer men bekend is met het gegeven wanneer er wat in de besprekingskamers te doen is.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is het inmiddels algemeen bekend dat de Haagse PvdAwethouder Pierre Heijnen samen met de Haagse PvdAgemeenteraadsleden Chandoe, Ersoy en Schuller door hun aangekondigdheid van een tijd geleden een mogelijkheid hebben gecreƫerd voor vier mogelijke nieuwe namen in verband met een gemeenteraadsledenvolgorde.

Enige tijd geleden was er een enige mate van ongerustheid aangaande of men binnen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie in aanmerking ging komen voor een tweede gesprek.

Naar men zegt zijn er binnen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie twee gemeenteraadsleden die een uitnodiging hebben ontvangen voor een tweede gesprek waarbij er de mogelijkheid bestaat dat het hebben een tweede gesprek geen goed gegeven is want de kern van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie heeft geen uitnodiging voor een tweede gesprek ontvangen.

Bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie heeft men afgelopen vrijdag kennisgenomen aangaande een mogelijke volgorde en gaat men op twaalf november aanstaande, middels open kamer besprekingen, een besprekingsvolgorde van Haagse GroenLinksgemeenteraadsleden hebben.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is te verwachten dat ongeveer voor of na de twaalfde november bekend gaat geraken hoe daar in indicatievorm een mogelijke volgorde gaat ontstaan waarbij het gaat om plekken vanaf de tweede plaats daar al bekend is geraakt dat Haags PvdAwethouder Jetta Klijnsma lijsttrekker is geworden.

De komende week zijn er op woensdag twee commissievergaderingen van diverse commissies in de Haagse gemeenteraad.

In de ochtend is er een commissievergadering van de Haagse gemeenteraadscommissie stedelijke ontwikkeling, wonen en binnenstad waarbij bespreking gaat plaatsvinden aangaande een mogelijke toekomstschets over de Grote Marktstraat waarbij er voor het moment drie mogelijke toekomstschetsen zijn welk in bespreking gaan.

In de middag is er een vergadering van de commissie middelen, stadsbeheer, sport en Scheveningen waarbij Haags CDA wethouder Wilbert Stolte verdere steun gaat vragen voor voortgang van collegeplannen.