Sunday, October 30, 2005

30 oktober 2005

Bij de aanstaande keuze aangaande het lijsttrekkerschap bij de Haagse GroenLinksgemeenteraasdfractie zal de digitale non participatie van de huidige fractievoorzitter geen overweging zijn om een belemmering te wezen in of hij wel of niet lijsttrekker gaat worden.

Op zich is het wel een merkwaardig gegeven gezien wat er allemaal bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie aan digitaliteit speelt of niet speelt zijn digitale positie geen rol speelt in de beoordeling aangaande zijn nu al een hele tijd vaststaande lijsttrekkerschap.

Ook net zo merkwaardig is te noemen het gegeven dat bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie naar voren is gekomen dat een medewerker in de fractiekamer van de Utrechtse CDAgemeenteraadsfractie een rol speelt in de beoordeling van de volgorde van de aanstaande Haagse CDAgemeenteraadsfractie.

Inmiddels is al een hele tijd bekend dat de medewerker in de fractiekamer van de Utrechtse CDAgemeenteraadsfractie middels zijn digitale snelweg naar voren brengt, zoals hij het zelf omschrijft, een verfrissende kijk in de Christendemocratische keuken van alledag te willen laten zien.

Bij deze inkijk is het opvallend dat zijn inkijk niet verfrissend is en zeker geen inzicht geeft in de Christendemocratische keuken van alledag want zijn berichtgeving is niet van alle dagen en kent een te langdurige berichtgevingonregelmatigheid om in aanmerking te kunnen komen om een verfrissende kijk in de Christendemocratische keuken van alledag te willen laten zien.

Het is dan vrij merkwaardig om te bezien dat men wel dan anderen, in relatie tot een beoordeling van bestaand of aanstaand functioneren, van beoordeling kan voorzien maar bij zichzelf dan niet een conclusie kan trekken van eigenlijk niet in een positie te zijn van anderen te kunnen beoordelen wanneer men zelf niet de pretentie kan nakomen van het geven en te laten zien van een verfrissende kijk in de Christendemocratische keuken van alledag.

Wellicht kan de beoordelaar eerder zijn eigen tekortkoming zien dan het argument te hebben dat Haags CDAgemeenteraadslid Brigit Homan een gebrek aan uitstraling heeft.

Het is algemeen bekend dat oud Haags CDAgemeenteraadslid Titia Lont in de oude Haagsche Courant naar voren had gebracht dat Haags CDAgemeenteraadsfractievoorzitter Adri Hartman een rat is waarbij het niet uitgesloten hoeft te zijn dat als onderdeel van de door oud Haags CDAgemeenteraadslid Titia Lont in de oude Haagsche Courant geschetste rattigheid Haags CDAgemeenteraadsfractievoorzitter Adri Hartman wel steun naar buiten loopt te geven aan Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk als zijnde zijn compaan in het Loosduinse smaldeel van de Haagse gemeenteraadsfractie maar niet aan andere leden van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie welk in andere stadsdelen wonen.

Binnen de Haagse gemeenteraad kan men veel en vaak zien dat waar Haags CDAgemeenteraadsfractievoorzitter Adri Hartman aan het lopen is ook zijn fractiegenote Wil Vonk daarbij aan het meelopen is waarbij toen zelfs bij het zaalvoetbaltoernooi van de gemeenteraden Wil Vonk meeging om de hele dag, buiten het speelveld, achter haar fractievoorzitter Adri Hartman aan te lopen.

Bij en om de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie is naar buiten gekomen dat er acht mensen zijn ingedeeld bij een groepsindeling voor de plaatsen twee tot en met vijf.

Drie anderen hebben een indeling gekregen voor de plaatsen na de zesde plaats.

Daardoor is er een gegeven ontstaan dat van de acht mensen vier mensen op de tweede plek tot en met de vijfde plek kunnen gaan komen en dat vier overgebleven anderen samen met drie, die al ingedeeld zijn bij de groep zesde tot tiende plek, gaan voor plekken vanaf de zesde plek.