Friday, November 04, 2005

4 november 2005

Zoals te verwachten was is de gelanceerde spindraai aangaande de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij verder geraakt in de beeldvorming rondom het voor de derde keer door hem geambieerde lijsttrekkerschap.

In een eerste melding in een papieren interview bracht de fractievoorzitter iets naar voren maar wat hij zeker niet naar voren bracht was iets of wat dan ook over lijsttrekkerschap want om het voor de derde keer te willen wezen moet er wel een heel erg goed verhaal zijn en dat is er niet.

Om een spin aan dit verhaal te geven was er een digitaal bericht waarin het papieren verhaal plots de vertaling kreeg dat de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractievoorzitter weer de wens had om lijsttrekker te wezen.

Vandaag en wellicht gisteren was er een tweede digitale snelwegbericht te lezen waarin bij de berichtgeving naar voren kwam en komt dat de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie kandidaat-lijsttrekker is waarbij dan een derde variant naar voren komt naast de eerste papieren variant waarin het een beetje over alles behalve een lijsttrekkerschap ging.

In een tweede variant werd naar voren wordt gebracht dat de fractievoorzitter weer zin heeft om voor de derde keer lijsttrekker te wezen en er is een derde variant gekomen waarin naar voren wordt gebracht dat hij kandidaat-lijsttrekker is.

Dit bericht kent ook een mooie foto waarbij het mooie daarvan is dat het een beetje een beeldspraak is van wat er uit een hoge hoed kan worden getoverd want het kan voor de Haagse gemeenteraadsfractie van de Haagse Stadspartij meer dan uitstekend zijn als er bijvoorbeeld, net zoals bij de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen, een vrouwelijke lijsttrekker komt.

Het is algemeen bekend dat in en om de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie een vrouwelijke lijsttrekker wellicht meer op steun kan rekenen dan de gemakkelijke keuze voor de eerst bekende kandidaat-lijsttrekker.

In ieder geval is het binnen de Haagse gemeenteraad voor de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie hartstikke goed dat de fractievoorzitter het beeld heeft gekregen van kandidaat lijsttrekker want dat brengt met zich mee dat er dan mogelijkheden zijn waarbij het dan de vraag is wie en hoe andere kandidaten het gaan doen.

Het zijn van kandidaat lijsttrekker zoals middels de digitale snelweg naar voren gebracht betekent dat er de intentie kan zijn om te komen tot een mogelijkheid dat er naast de blijkbaar als eerste naar voren gekomen kandidaat meerdere kandidaten kunnen zijn waarbij de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie de derde keer het ten opzichte van het lijsttrekkerschap helemaal anders gaat doen dan de vorige twee keren.

Dat het derde digitale bericht de aanhef had van kandidaat-lijsttrekker kan ook mogelijk een belangrijke wijzing zijn naar het gebied van de intentie te hebben van meerdere lijsttrekkers binnen de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie en dat de digitale schrijver van het bericht zelf ook de intentie heeft om de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie te zien als kandidaat-lijsttrekker en nog niet als lijsttrekker.

Binnen de Haagse gemeenteraad is er een verandering gekomen aan de digitale misleiding van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie.

Het is algemeen bekend dat de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een landelijke filiaal is.

Omdat de digitale snelweg van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een niet aantrekkelijke digitale snelweg is geworden ziet de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie liever niet dat bij een gemeentelijk digitaal bezoek verwijzing naar de digitale snelweg gaat plaatsvinden.

Daartoe heeft de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie in digitaal gemeenteraadsverband een getructe verandering gemaakt waarbij wanneer men bij de digitale snelweg van weeweeweedenhaagnlsmartsitehtml?id=22654 kijkt men daar ziet staan weeweeweeden
haagpvdanl en wanneer men daar drukte men niet de weeweeweedenhaagpvdanl zag maar het landelijke waar zij filiaal van zijn onder de naam weeweeweepvdanlrendererdo
etcetc.

Doordat er binnen de Haagse gemeenteraad over de digitale truc is gesproken is de situatie teruggebracht naar dat wanneer men een kijk neemt bij weeweeweedenhaagnl
smartsitehtml?id22654 en daar kijkt bij weeweeweedenhaagpvdanl men ook weeweewee
denhaagpvdanl ziet en niet een landelijk hoofdkantoor onder vermelding van weeweewee
pvdanlrendereretenzenz.

Binnen de Haagse gemeenteraad is en was er grote tevredenheid dat door de wijze waarop Sander Dekker als fractievoorzitter de mening van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie over het Haags Mileucentrum naar voren bracht de Haagse CDAgemeentraadsfractie maar heeft afgezien van het indienen van de van – product - naar –projectmotie.

Morgen is er bij Radio Discus om twaalf uur een radioprogramma waarin Haags CDA wethouder Smits in debat naar voren gaat brengen hoe het gaat met schone lucht en luchtkwaliteit.