Saturday, November 05, 2005

5 november 2005

Gisteren aan het eind van de middag en begin van de avond bracht Haags VVDwethouder van Woensel in een wandelgang naar voren dat hij hogelijk en hoogstelijk verbaasd was dat hij middels een digitale snelweg had gelezen dat de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractievoorzitter ambitie voor een lijsttrekkerschap heeft omdat de fractievoorzitter enige tijd geleden tegen hem naar voren had gebracht niet geïnteresseerd te zijn in een lijsttrekkerschap maar in een tweede plek.

Zoals van VVDwethouder van Woensel mogelijk viel te begrijpen zag de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractievoorzitter toen hij tegenover de wethouder naar voren bracht dat hij ambitie voor een tweede plek had misschien al in een mogelijke toekomst van kandidaat-lijsttrekker die bij verlies een tweede plaats kan hebben.

Mocht het door VVDwethouder van Woensel naar voren gebrachte kloppen dat de fractievoorzitter de ambitie voor een tweede plek heeft kan hij wellicht ook aangeven dat het zo is waardoor er bij de Haagse
Stadspartijgemeenteraadsfractie nog makkelijker een vrouw lijsttrekker kan worden.

Zoals te verwachten heeft de Haagse VVDgemeenteraadsfractie na hun debacle met hoe Sander Dekker als fractievoorzitter van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie op voorzet van zijn fractiegenoot Anne Mulder probeerde het redelijk alternatieve Haags Milieucentrum hun productsubsidie af te pakken de voorspelbare Haagse VVDgemeenteraadsdraad weer opgepakt waarbij Anne Mulder weer eens zijn voorspelbaarheid laat zien.

Wat ook voorspelbaar bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie was is dat Haags VVDgemeenteraadslid Ruud Reijn weer een plaatsje is gestegen want men had hem de eenentwingste plaats toegedicht maar door het afvallen van de twaalfde kandidaat is hij van de eenentwingste plaats naar de twintigste plaats gegaan.

Middels zijn digitale snelweg was vorige maand op de zevenentwingste dag te lezen dat Haags VVDgemeenteraadslid was wezen luncheten met, zoals hij er een omschrijving voor geeft, kandidaat-raadslid Bart de Liefde.

Toen er enige tijd de openbare kroegdiscussie was tussen Haags VVDgemeenteraadsfractievoorzitter en lijsttrekker Sander Dekker met Haags PVDA gemeenteraadsfractievoorzitter Henk Kool was kandidaat-raadslid Bart de Liefde ook aanwezig en bracht hij naar voren de gedachte te hebben ergens kandidaat zeven of acht te wezen maar dat werd, toen het naar buiten werd gebracht, achttien of negentien.

Inmiddels is Bart de Liefde aan een stijging begonnen en is hij door het zich terug laten vallen van kandidaat twaalf naar zevenentwintig weer een plaatsje gestegen van achttien naar zeventien.

Hoogstwaarschijnlijk valt te verwachten dat Bart de Liefde aan het handje van Anne Mulder echt gaat proberen om in de top tien te komen want inmiddels is binnen de Haagse gemeenteraad wel bekend aan het raken dat Bart de Liefde meer ambitie heeft dan hij inhoudelijk kan waarmaken en dat zijn lage plaats voor hem erg teleurstellend is omdat hij had gedacht dat men hem in de beoordelingsgroep een betere positie ging geven.

Naar men zegt is VVDwethouder van Woensel niet met Bart de Liefde wezen eten waardoor het daardoor misschien voor hem wel moeilijk gaat worden om bij de eerste tien te geraken.

Bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie in Leiden is er, net zoals toen bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie, grote ruzie waardoor in het Leidsche Dagblad een artikel is te lezen met als aanhef >ruzie in CDA Leiden ligt op straat.<

In het artikel staat ook een zin>Een inkijkje, ten slotte, in de functie-eisen die aan een Leids CDA-fractielid worden gesteld. Hard kunnen werken, visionair, consistent en enthousiast zijn. Maar ook incasseringsvermogen, humor en met computers om kunnen gaan.<

De zin is wel een leuke zin wanneer men erbij bedankt dat de medewerker in de fractiekamer van de CDAgemeenteraadsfractie in Utrecht middels zijn digitale snelweg naar voren brengt een verfrissende kijk in de Christendemocratische keuken van alledag te leveren.

Gezien het gegeven dat de dat de medewerker in de fractiekamer van de CDAgemeenteraadsfractie in Utrecht voor de Haagse CDAgemeenteraadsfractie zitting heeft in de beoordelingsgroep over de Haagse CDAgemeenteraadsleden en al naar buiten heeft weten te brengen dat Haags CDAgemeenteraadslid Brigit Homan een gebrek aan uitstraling heeft valt er misschien de mogelijkheid te verwachten dat hij nog meer inkijk gaat geven in de Christendemocratische keuken van alledag waarbij hij dan over zijn zitting in de beoordelingsgroep van alles naar buiten gaat brengen.

Bij en om de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie gaat volgende week zaterdag bekend worden hoe het verder gaat.

Opvallend is daarbij onder de wellichte noemer van vragen en worden overgeslagen een oud voorzitter van GroenLinks in Den Haag wel heel erg aan het vragen is of men hem heel erg aub op een hoge plaats wil plaatsen wie zoveel en heel erg vaak aan anderen zoiets vraagt kan wel eens niet krijgen wat de vraag is.

Binnen en om de Haagse gemeenteraad is het aan het opvallen dat de oud voorzitter heel graag erg conveniënte voorspellingsuitslagen naar voren aan het brengen is waarbij het dan uiteraard geen voorspellingen zijn van wat de dagkoersen zijn van de posities welke volgende week zaterdag bij en om de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie naar buiten gaan komen.

Gezien zijn peilingsdrift moet het voor hem wel erg teleurstellend zijn dat niet zijn conveniënte peilingen vandaag de nieuwe Haagsche Courant hebben gehaald maar peilingen van een ander dan een oud voorzitter van GroenLinks Den Haag.

Gisteren waren er op de derde etage van het Haagse stadhuis diverse gesprekken tussen Haags PvdAgemeenteraadsleden en hun voorzitster waarbij het mogelijk is dat er voorsonderingen hebben plaatsgevonden over wat over te verwachten enige dagen in conceptvorm naar buiten gaat worden gebracht want immers op maandag de eenentwintigste van deze maand gaat men in en om de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie in de zaal van Concordia naar buiten brengen wat de volgorde voor Haagse PvdAgemeenteraadsleden is geworden waarbij al bekend is geworden dat Haags PvdA wethouder Jetta Klijnsma lijsttrekker is geworden.

Volgende week donderdagavond is er aan de kust het begin van de illuminade waarbij er aan de kust veel verlichtingen aan gebouwen zullen zijn.

In de Haagse gemeenteraad zijn er volgende week vier commissievergaderingen waarvan er drie op de woensdag in de ochtend, middag en avond zijn en donderdagavond is er een, stedelijke ontwikkeling wonen en binnenstad, commissievergadering van een Haagse gemeenteraadcommissie.