Tuesday, December 13, 2005

13 december 2005

Gisteren was merkbaar dat men bij veel Haagse gemeenteraadsfracties fractievergaderingen in een oud en nieuw verband aan het spreken is.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie was Haags PvdAgemeenteraadslid Johan Chandoe toch nog bij de fractievergadering aanwezig maar hij was later dan het aanvangstijdstip.

Na de fractievergadering kwam naar voren dat men bij de fractievergadering van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie niet had gesproken over het voorstel van Haags CDAwethouder Wilbert Stolte aangaande de het ophalen van gescheiden afvalstoffen.

Wellicht is dan aanstaande donderdag te verwachten dat de Haagse PVDAgemeenteraadsfractie naar buiten gaat brengen hoe men over het voorstel van Haags CDAwethouder Stolte denkt want de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD en CDA zijn voor het voorstel van wethouder Stolte maar het Haags Milieucentrum is aan het proberen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie te wijzen op haar eigen toekomstplannen waaruit naar voren komt dat in de toekomst de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie eigenlijk voor het gescheiden ophalen van afvalstoffen is maar blijkbaar voor het moment niet.

Het lijkt allemaal een beetje op de Haagse VVDgemeenteraadsfractie die wel voor het opheffen van toeristenbelasting in de stad is maar niet op het zelfde moment als de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie.

Bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractievergadering kwam gisteren naar voren dat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie niet achter Jeannette Doll staat in relatie tot de bouw van het gebouw de Haagse Zwaan in Bezuidenhout –West.

Vandaag bracht Haags CDAgemeenteraadslid naar voren dat zij bij de stadsdeelcommissievergadering van de stadsdeelcommissie Haagse Hout niet naar voren had gebracht dat zij tegen de bouw van de Haagse Zwaan is en was maar dat zij naar voren had gebracht dat de procedure goed moest verlopen maar tijdens de vergadering was toen eigenlijk al een beetje duidelijk dat zij niet waar kon maken dat haar fractie met haar tegen de bouw van de Haagse Zwaan ging zijn.

Op zich was het eigenlijk al de hele avond toen voor haar een vervelende avond omdat zij in Bezuidenhout woont en als bewoonster van Bezuidenhout eigenlijk tegen de Haagse Zwaan is maar dat dan niet kan binnen haar fractie.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is de beleidsmedewerkster van de fractiekamer van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie niet geheel tevreden dat Haags PvdAgemeenteraadslid Koen Baart van haar een digitale bij naam genoemde inhoud heeft gemaakt.

Volgens haar was het helemaal niet nodig dat Koen Baart digitale meldingen over haar aan het maken is maar dat blijkbaar Koen Baart zijn belevenissen in de domstad niet kon omschrijven zonder haar bij naam naar voren te brengen.

Sinds enkele weken sinds dat er in een commissievergadering over de voortgang van Randstadrail is gesproken heeft Haags PvdAgemeenteraadslid Koen Baart een gedachte om in Randstadrailvoertuigen ook ruimte te maken voor fietsen waarbij de Haagse CDA en VVDgemeenteraadsfracties niets in zijn voorstel zien.

De Haagse PolitiekePartijScheveningengemeenteraadsfractie heeft naar voren gebracht niets in de plannen van Koen Baart te zien want wanneer dan Randstadrail tot aan de kust gaat rijden is er bijna geen fiets meer nodig om tot aan het strand te geraken.

Vanavond gaat men in om en bij de Haagse PPSgemeenteraadsfractie kijken of het inderdaad gaat zijn dat de fractievoorzitter van de Haagse PPSgemeenteraadsfractie een tweede plats gaat krijgen waarbij dan er een soortement van strategie is dat de fractievoorzitter vanavond enige tijd bij de commissievergadering waarin ook de burgemeester aanwezig is en dan richting bijeenkomst gaat om te vernemen hoe het is gegaan.

Bij de Haagse PPSgemeenteraadsfractie wist de fractievoorzitter te melden dat zijn rust aan de kust naamgenoot van de fractievoorzitter eerder in negentienachtennegentig was te zien bij een Haagse SPgemeenteraadsledenvolgorde.

De beleidsmedewerker van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie bracht vandaag naar voren dat de Haagse PolitiekePartijScheveningengemeenteraadsfractie kan verwachten dat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie heel zwaar in kustelijke aangelegenheden gaat bewegen waarbij zij het al leuk aan het vinden zijn dat binnenkort een rust aan de kust naamgenoot van de fractievoorzitter van de Haagse PPSgemeenteraadsfractie bij een volgorde van Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie een rol gaat spelen.

De fractievoorzitter van de Haagse Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie gaat vanavond ook een in om en bij de Haagse Haagse gemeenteraadsfractie hebben waarbij naar men zegt hij een beetje dan tussen de bijeenkomst en de commissievergadering gaat pendelen.

Morgenmiddag bij de commissievergadering gaat er een bespreking zijn over de verkeerscirculatie in de binnenstad waarbij dan ook de veerkaden worden betrokken.

Vandaag was er berichtgeving dat er in Den Haag wellicht een stadsdichter gaat komen. In de havenstad heeft de havenstadstadspartij onlangs een tijdje geleden bij een begrotingsbehandeling een motie ingediend om een stadsdichter voor poëzie te hebben.

Ook vandaag waren in het atrium van het Haagse stadhuis heel veel mensen naar de miniaturententoonstelling aan het kijken en naar men zegt is de miniaturententoonstelling wellicht de best bekeken atriumexpositie.