Thursday, January 26, 2006

26 januari 2002

Bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie is men helemaal niet tevreden aangaande dat het Haags college van bee en wee niets ziet in de plannen van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie aangaande een openluchtzwembad in het Zuiderpark.

Naast ontevredenheid aangaande het college van bee en wee is er bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie ook ontevredenheid dat de nieuwe Haagsche Courant eigenlijk niets heeft geschreven over de plannen van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie aangaande een openluchtzwembad in het Zuiderpark want men had bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie de gedachte dat de nieuwe Haagsche Courant wel een dubbele pagina met tekeningen en fotoschema’s ging publiceren maar dat heeft helemaal niet plaatsgevonden.

In gemeenteraadsopzicht is het wellicht algemeen bekend dat Haags PvdAgemeenteraadslid Marieke Bolle een politiek protégé is van de welbekende professor Roel in t Veld en dat onder meer onder zijn supervisie Marieke Bolle vier jaar geleden een uitstekende uitgangspositie had.

Gisteren bracht Roel in ’t Veld naar voren dat hij de laatste tijd ten opzichte van Marieke Bolle het eigenlijk een beetje had laten zitten en dat hij zich meer achter Marieke Bolle ging opstellen.

Vandaag bracht Marieke Bolle naar voren wellicht over te gaan op meer digitale berichtgeving om te gaan laten zien dat zij meer naar voren aan het denken is in plaats van hoe het met haar is gegaan van een zeventiende naar een toch elfde plek.

Volgens de fractievoorzitter van de Haagse PolitiekePartijScheveningengemeenteraadsfractie was afgelopen vrijdag, gedurende de nieuwjaarsreceptie van in om en bij de Haagse PPSgemeenteraadsfractie, Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk erg hard bezig met een indruk te wekken dat het allemaal erg goed aan het gaan was en is bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie waarbij er volgens haar op vele vlakken niets aan de hand was en is.

Vanochtend en aan het begin van de middag heeft er in een commissievergadering, waar de burgemeester bij is geweest, bespreking van een voortgangsrapportage plaatsgevonden waarbij eerst werd gedacht dat Haags PvdAgemeenteraadslid Tineke van Nimwegen er niet was maar zij was er toch maar net iets te laat want de insprekers hadden al ingesproken of althans de laatste inspreker was aan het afronden toen zij aankwam.

Bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie was de woordvoerder toch Sander Dekker en niet Haags VVDgemeenteraadslid Ruud Reijn want die was door zijn fractie van het onderwerp afgehaald.

Gedurende de bespreking was het bij veel raadsleden merkbaar dat zij het vreemd vonden dat bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie plotseling Haags CDAgemeenteraadsfractievoorzitter Adri Hartman woordvoerder was geworden maar hij was meer een soort hoofdwoordvoerder over de hoofdlijn van de fractie waarna Haags CDAgemeenteraadslid Jeannette Doll verder ging praten over hoe de Haagse CDAgemeenteraadsfractie denkt.

Duidelijk werd wel een beetje dat in eerste instantie de woorden van Haags CDAgemeenteraadsfractievoorzitter Adri Hartman voor de Haagse VVD en PvdAgemeenteraadsfracties wel een beetje goed aan het vallen waren maar toen Haags CDAgemeenteraadslid Jeannette Doll haar bijdrage naar voren bracht was er van de Haagse VVD en PvdAgemeenteraadsfractie melding dat zij het eigenlijk helemaal niet zagen zitten wat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie bij monde van Jeannette Doll naar voren aan het brengen was waardoor de Haagse CDAgemeenteraadsfractie voor de Haagse PvdA en inmiddels ook de Haagse VVDgemeenteraadsfractie eigenlijk gewoon een onbetrouwbare coalitiepartner is gebleven.

Vanmiddag om half vier is er een commissievergadering waarbij een bespreking gaat plaatsvinden aangaande de richtlijnen voor de milieueffectrapportage aangaande de door het college voorgestelde herontwikkeling van het Wijnhavenkwartier.