Wednesday, March 09, 2005

9 maart 2005

Zoals was te verwachten zijn de commissievergaderingen altijd spannender vooraf dan gedurende de vergaderingen zelf.Zo was de uitkomst van de ochtendvergadering vrij voorspelbaar hoewel men de agenda had omgezet waardoor er raadsleden waren die toen ze aankwamen konden constateren dat het agendapunt over onder meer de spreektijden al in behandeling was genomen. De uitkomst van de bespreking was dat er minder spreektijd in commissievergaderingen gaat zijn.

In de middag was er de veel besproken bespreking aangaande Digitaal Moerwijk waarbij de uitkomst was dat het agendapunt gaat worden vervolgd op het moment dat een verslag bij het ministerie BZK klaar is.

Voor morgen is de vraag of het zal lukken dat de gemeenteraad morgenavond een discussie gaat voeren over het thema gekozen burgemeester.

Volgens Evert de Niet de fractievoorzitter van de Politieke Partij Scheveningen (PPS) was de bijeenkomst van de Politieke Partij Scheveningen, aangaande de toekomst van de Scheveningse Haven, drukker bezocht dan de over het zelfde thema gaande bijeenkomst van het CDA gisteren in het badhotel maar Wim Pijl de fractievoorzitter van de ChristenUnie/SGP liet weten de bijeenkomst van het CDA minder druk maar meer interessant te vinden dan die van de PPS maar dat komt omdat Wim Pijl nog steeds boos is over het feit dat de Politieke Partij Scheveningen ooit is opgericht.