Wednesday, March 30, 2005

30 maart 2005

Zoals te verwachten was ging het vandaag in de commissievergadering over de al of niet komst van het automobielmuseum in Reigersbergen.

Het meest merkwaardig daarin was dat het CDA naar voren bracht dat het niet duidelijk was of de CDA fractie het onderling helemaal eens is waardoor de CDA fractie onderling anders gaat stemmen.

Dit kwam allemaal door een vraag van de woordvoerder van de ChristenUnie/SGP, door het antwoord op de vraag van Wim Pijl heeft een andere woordvoerder de conclusie getrokken dat binnen de CDA fractie het duo de heren Lutter en Kaland tegen het automobielmuseum gaan stemmen en dat een enkeling binnen de CDA fractie het nog aan het overdenken is.

Volgende week woensdag gaat de commissiebespreking verder want de vergadering heeft plaatsgevonden maar er was nog geen afronding omdat er voor 13.30 een andere geplande commissievergadering was.

Bij de commissie in de middag ging het allemaal wel snel maar dit kwam omdat er plotseling naar voren kwam dat er na de zomer vanuit het college een nieuwe notitie gaat verschijnen over sportaccommodaties en dat daar dan de agendapunten van vandaag die voor bespreking op de agenda stonden na de zomer aan bod gaan komen.

Morgenavond is er een commissievergadering waarbij een raadsvoorstel van het college over de mogelijkheid van dakopbouwen.Deze commissievergadering is morgenavond via internet te zien waarbij naar voren kan worden gebracht dat wellicht binnenkort ook de vergaderingen van commissies via stadstelevisie gaan worden uitgezonden net zoals de vergaderingen van de gemeenteraad.