Monday, March 28, 2005

28 maart 2005

Afgelopen zaterdag was een wethouder aanwezig bij een opening wat dan ook met zich meebrengt dat er veel mensen om heen zijn.

Zo kwam naar voren dat binnen de gemeenteraadsfractie van de VVD er ijzige sferen zijn tussen de jonge fractievoorzitter en de als zeer statig bekende zijnde oud
wethouder uit Delft die dan ook tevens en passant ook de voorzitter van het Haagse Presidium is.

In vergelijking met de ruime ervaring van de voorzitter van het Presidium is het inderdaad, wie weet, wellicht zo dat de fractievoorzitter van de VVD veel minder ervaren is dan hijzelf en dat daardoor de VVD fractievoorzitter niet goed heeft kunnen overzien wat het benoemen van een fractievertegenwoordiger op basis van een spitse vondst nog behoorlijk veel met zich mee gaat brengen.

De voorzitter van het Presidium begint het ook niet fijn te vinden dat hij over ontwikkelingen over de kwestie ook aangesproken begint te worden door de ervaren fractievoorzitters van de Haagse gemeenteraadsfracties van het CDA en de PvdA want vooral de fractievoorzitter van het CDA, de bekende meneer Hartman is van mening dat wat plaatsgevonden heeft helemaal niet kan.

De fractievoorzitter van de PvdA, Henk Kool, brengt naar voren dat het jammer is dat hij het allemaal veel te laat heeft gehoord anders had hij er veel beter naar gekeken dan hij heeft gedaan.

De moeilijkheden binnen het Presidium liggen in het gegeven dat men niet weet of men het allemaal met terugwerkende kracht moet gaan terugdraaien of dat het naar voren gericht moet zijn dat het niet meer kan dat het dan gaat om het woord de of een maar dat het dan draait om een plaats op de kandidatenlijst in plaats van een plaats op een kandidatenlijst.

Aanstaande zaterdag vallen er in Den Haag twee bijeenkomsten te bewonderen waarbij de in de Eerste Kamer onlangs geafficheerde als boosdoeners zijnde in de zalen van Concordia in conclaaf gaan. De niet boosdoeners gaan zaterdag in het Congresgebouw in groot landelijk beraad congres om te kijken wat ze van de uitkomsten van het afgelopen weekeinde vinden.

In de Haagse gemeenteraad zijn er deze week drie commissievergaderingen welk dan ook via internet te zien zijn.

Op woensdag gaat het om de commissie Stedelijke Ontwikkeling Wonen en Binnenstad (SWB) en de commissie Middelen Stadsbeheer Sport en Scheveningen(MSSS).

SWB gaat over onder meer het Automobielmuseum en begint woensdagochtend negen uur en om 13.30 begint de commissie Middelen, Stadsbeheer, Sport en Scheveningen.

Donderdagavond om 19.30 is er een commissievergadering Stedelijke Ontwikkeling Wonen en Binnenstad waarbij dan bespreking gaat plaatsvinden over de nota dakopbouwen in de wijk Rustenburg-Oostenbroek.

Tevens gaat dan ook bespreking plaatsvinden over de notitie die pas geleden door het college naar buiten is uitgebracht welk ruim gaat over inspraak in en bij vele plannen in wijken met betrekking tot en in relatie tot ruimtelijke ordening.