Saturday, March 26, 2005

26 maart 2005

Ondanks dat het gisteren een Goede Vrijdag was viel wel te bemerken dat er in een landschap van de Haagse gemeenteraad grote opluchting was en nog steeds is dat het thema gekozen burgemeester voor 2006 geen actueel thema meer zal wezen.

De besluitvorming van afgelopen week in de eerste kamer zal wel met zich mee gaan
brengen dat in Den Haag pseudo burgemeesterskandidaat of andere in de race zijnde
pseudo burgemeesterskandidaten hun kandidaat zijn zullen in trekken.

Het blijft grappig om te zien hoe dingen kunnen kantelen, in relatie tot de vernieuwde visie in hoogbouw komt steeds meer dichterbij dat het om hoog hoger hoogst kan gaan.

Bij de vorige wethouder is regelmatig pleidooi gehouden voor een wethouder hoogbouw en zelfs dat bij een eventuele sloop van de Zwarte Madonna er dan maar een hoogbouw gebouw moest zijn waarbij Den Haag maar gelijk het hoogste gebouw ter wereld kan hebben.

Bij de Haagse VVD fractie is men slechts op zoek naar het antwoord op de vraag wie is toch de kapper van wethouder Norder want daar maken ze het zo bont dat ze naar voren brengen dat wethouder Norder geen inhoud heeft maar slechts een goede kapper.

In wandelgangen heeft Henk Kool laten weten dat er zeer grote mogelijkheden zijn voor een doorgeschuif van wethouder Norder naar een ministerschap waardoor er dan een oplossing van het probleem kan zijn of wethouderskandidaten de eersten op een kandidatenlijst moeten zijn of dat het mensen van de gemeenteraadsfractie moeten zijn, immers door het dualisme hoeven kandidaat wethouders niet meer op een kieslijst te staan .

Een voorbeeld daarvan is de dame die door een raadslid werd omschreven als een tuthola uit Wassenaar.

Zij kon ook als de opvolger van de fiasco van het NorthSeaJazzfestival vertrokken wethouder Louise Engering gewoon opvolgen al heeft zij niet op de kandidatenlijst van de VVD in Den Haag gestaan.

Bij de Haagse CDA gemeenteraadsfractie is men zich al aan het voorbereiden op wat te doen bij geval wethouder Stolte vanwege de buurt beheerbedrijven af zal moeten treden.HetCDA gemeenteraadlid Kaland gooit binnen zijn fractie de hoogste ogen voor een noodgedwongen opvolging van wethouder Stolte dit omdat hij in recentelijk
verleden zitting heeft gehad in de alom heel erg bekende Provinciale Staten van Zuid-Holland.