Tuesday, March 29, 2005

29 maart 2005

De oplossingsrichting welk het college onlangs heeft gekozen gaat uit van een kwantitatieve minder overspannen invulling bij ingrijpende verandering.

Het college is daarmee in een nieuwe fase van een mogelijke principiƫle benadering in relatie tot in- samen- en meespraak bij projecten.

Wanneer weinig stimulans uitgaat van verbeteringen kunnen betere technieken weinig uitrichten,als resultaten van een test tegenvallen is men als wethouders bijvoorbeeld bestuurlijk zeer vaak geneigd gewoon ergens naar toe te redeneren waardoor men afziet van een resultaat van een test.

De duur van bespreking van het door het college naar voren gebracht project kan kort zijn maar is voor een groot deel afhankelijk van de duur van de onderhandelingen, bij het geval dat het slecht gaat, of de non-onderhandelingen, bij het geval dat het goed gaat, die zij met de collegepartijen aan het voeren zijn.

In de wandelgangen zijn veel raadsleden boos omdat ze niet door de lokale krant zijn opgebeld om te vernemen hoe zij vanuit de gemeenteraad aankijken tegen de lijmvoorstellen die vanuit de Tweede Kamer naar voren zijn gebracht.

Het is heel begrijpelijk, en ook door veel gemeenteraadsleden benadrukt, dat morgenochtend bij de bespreking in de gemeenteraadscommissie van het onderwerp automobielmuseum een vraag gaat zijn of binnen de collegepartijen men verdeeld gaat stemmen of dat men binnen deze fracties overgaat op gezamenlijk stemmen.