Tuesday, July 26, 2005

26 juli 2005

Zoals te voorspelen viel is er op digitale weg van de Haagse PvdA een visie van Jan Schuller als Haags Pvdagemeenteraadslid aangaande de ontwikkelingen van het Wijnhavenkwartier naar voren gekomen.

In het naar voren gebrachte volgt Jan Schuller en doelredenering waarbij hij naar zijn doel toe redeneert maar bijvoorbeeld aan voorbij gaat dat zijn PvdAwethouder Norder ten tijde van het te genomen besluit vanuit Provinciale Staten Zuid Holland zelf daar bij aanwezig was omdat hij toen nog geen wethouder was maar een gedeputeerde van Provinciale Staten.

Het is niet helemaal verbazingwekkend dat Jan Schuller niet helemaal een goede discussie over een volgens velen zeer omtreden besluit wil voeren om te komen tot een open standpunt maar op een minimalistische wijze aan het vasthouden is aan het in het verleden ingenomen standpunt waarbij niet voren komt waarom de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie toen geen steun heeft gegeven aan wijsheid van niet college fracties om te vragen om een milieueffectrapportage.

De heer Hartman heeft als fractievoorzitter van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie wel eens naar voren gebracht dat het college zeer ontvangrijk is voor de toon waarop adviezen naar voren worden gebracht.

Zo had hij naar voren gebracht dat het Haags Milieucentrum zich ernstig zorgen moest maken over de toon waarop het Haags Milieucentrum het college van adviezen voorziet. In het begin van de raadsperiode was de Haagse Pvdagemeenteraadsfractie zeer boos op het Haags Milieucentrum omdat het Haags Milieucentrum voor een verhuizing naar een pand aan de Groot Hertoginnelaan had gekozen.

Wellicht door de boosheid heeft de Haagse PvdAfractie er voor gekozen om niet veel te doen met adviezen van het Haags Milieucentrum want ten aanzien van het Wijnhavenkwartier heeft ook het Haags Milieucentrum veel van zich laten horen waar de Haagse PvdA iets mee had kunnen doen.

In het kiezen voor de stad heeft de Haagse PvdA laten zien dat het voor de Haagse PvdA passend is geworden om voor de stad te te kiezen in plaats van voor bewoners tegen de sloop van de Zwarte Madonna waardoor ook niet te veerwachten is dat de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie anders gaat denken dan Jan Schuller aan het denken is.