Friday, July 15, 2005

15 juli 2005

Vandaag is naar buiten gekomen dat de berichtgeving rondom Almelo berichtgeving rond Almere had moeten zijn waardoor Almelo niet goed was want Almere had naar voren moeten worden gebracht in plaats van Almelo als plaats van een politieke markt.

Nadat vandaag bekend is geworden dat het eigenlijk Almere had moeten zijn had gisteren eigenlijk geschreven moeten zijn Binnen de Haagse gemeenteraad waren er voor de zomer verschillende suggesties gedaan die er niet van zijn gekomen. Zo had Haags VVD gemeenteraadslid Thessa Oosterholt de gedachte om op het Spuiplein te vergaderen, de heer Kaland had als Haags CDAgemeenteraadslid de gedachte om iemand als gast van de gemeenteraad uit te nodigen en vanuit de fractie van de Politieke Partij Scheveningen kwam de gedachte om de Haagse gemeenteraad net als de gemeenteraad van Almere een politieke markt te laten hebben. Het college was van mening dat deze suggesties niet goed waren en de collegepartijen VVD-PvdA-CDA hebben de visie van de collegepartijen overgenomen waardoor de gedane suggesties geen doorgang konden vinden. Vandaag is bericht ontvangen dat de gemeenteraad van Wassenaar het anders dan thans gaat doen en dat men in Wassenaar heeft gekozen voor het model van de gemeenteraad van Almere waardoor er in Wassenaar een politieke markt gaat komen net zoals bij de gemeenteraad in Almere.

Afgelopen week heeft Niek Roozenburg van een digitale weggebruiker, naar Niek Roozenburg zegt, flessen en een bos bloemen gekregen omdat de digitale weggebruiker had geschreven dat Niek Roozenburg per tweeƫntwintig september gaat aftreden waardoor het nieuws van zijn aftreden middels de digitale snelweg sneller naar buiten is gekomen dan Niek Roozenburg gewenst had.

Binnen de wandelgangen van de Haagse GroenLinks is naar buiten gekomen dat men wel tevreden is dat het sneller naar buiten is gekomen dan dat het de wens van Niek Roozenburg was omdat men dan nu al kan kijken en informeren wie de Haagse gemeenteraadsplaats van Niek Roozenburg gaat opvolgen.

Aangaande het eerste zaalvoetbaltoernooi van gemeenteraden ,welk in de havenstad gaat plaatsvinden op zaterdag vierentwintig september tweeduizendvijf, is bericht ontvangen dat de gemeenteraden van Amsterdam, Den Haag , Dordrecht, Groningen, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle deelnemers zijn.

Binnen de Haagse gemeenteraad zijn veel fracties blij dat er ruimte gaat ontstaan om te discussiƫren over vormen van gratis openbaar vervoer omdat er veel fracties zijn die daarover van mening zijn dat er mogelijkheden zijn op gratis openbaar vervoer of varianten erop zoals bijvoorbeeld de Haagse deezesenzestiggemeenteraadsfractie die van mening is dat bijvoorbeeld de hele stad voor een lagere prijs dan nu bereikbaar kan zijn.

Anderen zien andere varianten en anderen, zoals bijvoorbeeld de Haagse gemeenteraadsfractie van de VVD, zien geen varianten maar dat de VVD geen mogelijkheden tot varianten ziet komt omdat VVD wethouder Bruno Bruins over het openbaar vervoer gaat hoewel hij vaak naar voren brengt dat openbaar vervoer middels het overleg Haaglanden verloopt.