Tuesday, July 19, 2005

19 juli 2005

Vorige week was er een digitale berichtgeving bij de Haagse PvdA dat men over ging op een marginale bijwerking waarbij er even de indruk was dat ondanks het marginale er toch wel iedere dag een bericht ging verschijnen maar zo te zien is er misschien wel inderdaad een marginale zomerstilte aan het intreden hoewel het er voor de zomer ook al marginaal stil was geworden.

Hoe de digitale bestuurders van de Haagse digitale PvdA weg zelf tegen de digitale stilte aankijken is nog steeds niet bekend omdat men niet naar buiten gaat brengen hoe men er intern er over aan het spreken is. Vanuit de VVDfractiekamer, waar heel goede contacten met de PvdAfractiekamer aanwezig zijn, is waarneembaar dat men bij de Haagse PvdA harder intern over het digitale aan het spreken is dan de waarneembare digitale stilte.

Waar het ook misschien marginaal stil kan zijn is bij de Haagsche Courant want wie het artikel in de landelijke krant van afgelopen zaterdag heeft gelezen kan de conclusie trekken dat er bij de Haagsche Courant heel wat aan de hand is waarbij het bijna afvraagbaar is of daar net als toen bij Radio West een reactie van de redactie gaat komen want volgens het artikel is het maar de grote vraag of ,nadat er veel kranten in Den Haag zijn geweest, er nog een vorm van een Haagsche Courant overblijft.

Het college heeft enige jaren geleden te kennen gegeven de wens te hebben om de locatie de Zwarte Madonna te willen slopen en is dan plannen aan het maken richting sloop en toekomst na de sloop. Onlangs heeft het college naar buiten gebracht iets onder de titel wijnhavenkwartier stand van zaken planvorming. Het naar buiten gebrachte is iets met meer vormen van schetsen dan met tekst waarbij de schetsen impressiebeelden zijn.

Bij de impressiebeelden is ook een impressiebeeld te zien vanaf de Muzentoren en een impressiebeeld vanaf de Turfmarkt waarbij het dan een beetje lijkt alsof het nieuwe gebouw welk het college daar wil hebben eigenlijk als onderbouw een beetje de vorm van de Zwarte Madonna heeft waardoor het misschien voor het college beter was geweest om de plannen, die onder meer oud wethouder van Otterloo had, over te nemen waardoor er gewoon boven de Zwarte Madonna verder nieuwbouw had kunnen worden gebouwd.

In de fractiekamer van de Haagse deezesenzestigfractie is men zeer tevreden dat, na een tijd kapot te zijn geweest, de printer het weer doet.

Aangaande het Haagse stadhuis valt naar voren te brengen dat de hekken aan de zijde van de Kalvermarkt, vanwege bouwactiviteiten, wellicht nog enkele maanden daar blijven staan en op de hoek van de Kalvermarkt en het Spui is nog niet bekend of het beeld van Karel Appel gaat worden verplaatst in verband met de eventuele komst van een terras bij de openbare bibliotheek welk kan gaan ontstaan omdat het college van plan is om binnenkort een verbouwing aan de begane grond van de openbare bibliotheek plaats te laten vinden.