Sunday, July 17, 2005

17 juli 2005

Naast dat afgelopen week naar buiten is gekomen dat er binnen de gemeenteraad aangaande vormen van gratis openbaar vervoer gaat worden gesproken is ook naar buiten gekomen dat in Haaglandenverband per tweeëntwintig augustus aanstaande wijzigingen gaan plaatsvinden in openbaar vervoer.

Bij deze wijzigingen is voor de bewoners van de Veerkades naar voren gekomen dat per tweeëntwintig augustus aanstaande de lijnen vijfentwintig en honderddertig er niet meer door gaan rijden want ze gaan vanaf die datum niet meer naar Centraal Station maar tot aan de Prinsegracht. Vanuit het Haags Milieucentrum en de werkgroepen van schone lucht was al een hele tijd aangegeven dat het beter voor de Veerkades is als er daar minder verkeerbewegingen zijn.

Enige tijd geleden is er vanuit een gemeenteraadscommissie een werkbespreking geweest waarbij naar voren is gekomen dat de Veerkades anders gaan worden ingericht waarbij dan ook de nieuwe situatie na tweeëntwintig augustus een onderdeel zal zijn van de nieuwe inrichting van de Veerkades.

In CDA gemeenteraadswandelgangen is gisteren naar voren gekomen dat men het een beetje vreemd aan het vinden is dat in de Haagsche Courant een ingezonden brief van Titia Lont te lezen was welk al eerder op een digitale weg in Den Haag was te lezen.

Zoals Haags gemeenteraadslid Wil Vonk eerder digitaal had aangegeven is bij haar en binnen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie een ontevredenheid over Haagse CDA berichtgeving in de Haagsche Courant waarbij men nu denkt dat wellicht naar aanleiding van de te lezen ingezonden brief van de burgemeester van Wieringen in de Haagsche Courant er binnenkort een interview in de Haagsche Courant met de burgemeester van Wieringen valt te lezen.

Op de zondagen gedurende de zomermaanden is er aan het Voorhout weer de wekelijkse zondagmarkt te bezichtigen en aanstaande dinsdag is er de mogelijkheid om in een andere stad vier dagen te wandelen want dan gaat de vierdaagse beginnen waarbij het misschien jammer is dat Den Haag niet een driedaagse heeft die aan de vierdaagse van de andere stad voorgaat zodat mensen dan al voor de vierdaagse kunnen inwandelen.