Saturday, July 16, 2005

16 juli 2005

Aangaande het door het Haagse college van Burgemeester en Wethouders gemaakte nota welzijnsprogramma tweeduizendzes in relatie tot het gegeven dat de inspraak op de nota gedurende de zomermaanden aan het plaatsvinden is heeft de gemeenteraad een brief van een overkoepelende organisatie namens vele vrijwilligersorganisaties ontvangen waarin naar voren is gebracht dat het moment van inspraak gedurende de zomermaanden zeer ongelukkig is gekozen omdat organisaties dan ook bezig zijn met het maken van het nieuwe programma na de zomer.

Ondanks de vele bezwaren die in de gemeenteraad naar voren zijn gebracht hebben de collegepartijen de afgelopen jaren niet mee aan het kiezen van een ander tijdstip.

Vanuit de fractiekamer van de Haagse PvdA gemeenteraadsfractie is naar voren gekomen dat men daar niet al tevreden is over het gegeven dat ideeën niet goed worden ontvangen, zo had men op andere reacties dan de reacties op de ideeën van afgelopen week gehoopt.

Deze week hebben de Haagse gemeenteraadsfracties van CDA, GroenLinks en ChristenUnie/SGP een adviesnota laten verschijnen waarvan misschien voor het moment kan worden gesteld dat het spijtig is dat het bij een adviesnota is gebleven en niet een initiatiefvoorstel is geworden. Voorafgaande aan de adviesnota was er ook aan aandachtsnotitie naar buiten gebracht.

De adviesnota is een voorzichtigheid waaruit kan blijken dat het CDA doordat het in het college zit niet echt met ideeën tegen het college wil en kan komen en daarbij de welbekende lijn van de fractievoorzitter van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie blijft volgen.

Vanuit GroenLinks is met de adviesnota waarneembaar dat men heel erg graag wethouderlijk wil wezen waardoor het bij een advies richting college blijft. Gezien het onderwerp van de adviesnota is in relatie tot het CDA de aanwezigheid van de Haagse gemeenteraadsfractie ChristenUnie/SGP niet bevreemdend.

In relatie tot parkeren is naar buitengekomen dat wethouder Bruno Bruins een eigenlijk mager iets aan het doen is en begint zijn visie een beetje langdradig te zijn door in ieder gebied van de stad met iets anders te komen waardoor de indruk aan het ontstaan is dat in een gedeelte van de stad anders parkeren is dan in een andere gedeelte. De vraag kan zijn of de Haagse VVD gemeenteraadsfractie de eigen wethouder overtuigend aan het vinden zijn of dat ze het gewoon overtuigend moeten vinden omdat ze verwanten van de wethouder zijn.

Hoe en wanneer had Niek Roozenburg naar buiten gebracht dat hij tweeëntwintig september aanstaande als gemeenteraadslid gaat aftreden wanneer het begin van afgelopen week niet ergens digitaal te lezen was is een vraag die blijkbaar bij velen binnen de Haagse GroenLinks aanwezig is, ook is daar de vraag veel aanwezig waarom Monique Vermin nog niet duidelijk kan maken of zij Niek Roozenburg gaat opvolgen. Wellicht gaat het nog een hele tijd gaat duren eer zij een antwoord naar voren gaat brengen in relatie tot doet zij het wel of doet zij het niet.