Sunday, July 24, 2005

24 juli 2005

Bij het spreken over de problematiek van duurzame ontwikkelingen heeft de recentelijke ,in commissieverband van een gemeenteraadscommissie, plaatsgevonden werkbespreking ten aanzien van schone lucht aan de Veerkaden naar voren gebracht dat men met een hoge kwaliteit wil komen tot verbeteringen aan de Veerkaden zodat daar meer schone lucht kan ontstaan.

Recentelijk is daarbij een ontwikkeling in gang gezet waardoor de bussen vijfentwintig en honderddertig niet meer tot aan het Centraal Station gaan rijden waardoor ze niet meer door de Veerkaden rijden.

Aangaande deze ontwikkeling begint naar voren te komen dat met name mensen die met het openbaar vervoer boodschappen doen nu meer met hun boodschappen moeten lopen omdat de bussen dan niet meer aan de Veerkaden stoppen maar daar ver voor aan de Prinsegracht waardoor men dan moet overstappen of op een andere manier verder richting Veerkaden gaan.

Het blijft wellicht een boeiende ontwikkeling om te bezien hoe de Haagse VVDgemeenteraadsfractie aan het proberen is achter VVD wethouder Bruno Bruins te blijven maar toch op een iets andere manier dan hij een invulling aan schone in de binnenstad te geven.

Bij het aanstaande twee keer per dag verschijnen van de Haagsche Courant is het niet helemaal duidelijk of het een ochtend en een middagkrant gaat worden of dat het een ochtend en avondkrant gaat worden want toen in het verleden de Haagsche Courant twee keer per dag werd uitgebracht was er meer sprake van een ochtend en middagkrant dan van een ochtend en avondkrant.

Bij de digitale weg van de Haagse PvdA is het wellicht opmerkelijk of misschien juist niet opmerkelijk dat daar niets valt te vernemen hoe men tegen de onlangs afgelopen week plaatsgevonden ontwikkelingen aangaande het Wijnhavenkwartier.