Monday, July 18, 2005

18 juli 2005

Wethouder Smits heeft eens, vanuit het Haagse college van B&W, naar voren gebracht dat het college een stijl heeft van naar dingen toe te redeneren. In relatie tot betaald parkeren is waarneembaar dat het college ergens naar toe aan het redeneren is waarbij het redeneren dan redeneren naar een collegelijn is.

Afgelopen week is er binnen de Haagse gemeenteraad een notitie ontvangen aangaande samenspraak parkeren. De notitie is een grote notitie en gaat over het gebied Rustenburg-Oostbroek en geeft een overzicht van hoe de samenspraak is gegaan.

Hoewel het in het verslag staat dat iedereen die in overleggen, en middels andere wegen in de discussie heeft deelgenomen, de rapportage gaat krijgen kan het vraagbaar zijn of iedereen die binnen de samenspraak heeft samengesproken ook vanuit de gemeente de rapportage samenspraak parkeren in Rustenburg Oostbroek heeft ontvangen.

Wethouder Bruno Bruins heeft in een begeleidende brief aangegeven dat hij de verwachting heeft dat in september en oktober inspraakreacties op de gedachten van het college gaan binnenkomen en dat dan in december de gemeenteraad over het parkeren gaat spreken.

Te verwachten is dat de reacties niet anders zullen zijn dan dat ze al eerder waren gegeven en dat het college toch gaat redeneren naar de gedachten van het college waarbij dan de vraag is of de collegepartijen het ernaar toe redeneren van het college gaat volgen of dat ze anders gaan redeneren dan het college.

Gisteren is in buurtschap tweeduizendvijf vanuit Haagse CDAwandelgangen naar voren gebracht dat Michel Santbergen beschikt over,zoals het werd omschreven, een zeer massieve steun voor zijn aanstaande lijstrekkerschap.

In het Haagse stadhuis is er veel digitale activiteit waarbij vele circuits aanwezig zijn waarbij er af en toe in een circuit van printeraangelegenheden niet alles goed gaat, vooral bij fractiekamer van deezesenzestig is er een groot probleem met printen waarvan er de mogelijkheid is dat het morgen in reparatie gaat, bij andere fracties zijn problemen met printen inmiddels verholpen. Naar men zegt zijn er ook soms printproblemen bij het college en de griffie waardoor het merkbaar is dat printers ook een onderdeel van het digitalecircuit in het Haagse stadhuis zijn.

Vandaag is bij diverse fracties een beetje gesproken aangaande dat enige tijd geleden het college een steun bezoek aan de Haagsche Courant had gebracht en dat in de nrckrant van afgelopen zaterdag een uitgebreid artikel was waarin te lezen was dat het bij en voor de Haagsche Courant ,door de fusietoekomst en alles wat erbij komt kijken, erg moeilijk gaat worden.