Wednesday, July 20, 2005

20 juli 2005

Bij de Haagse deezesenzestiggemeenteraadsfractie valt te zien dat op digitaal gebied hoe op een bepaalde manier digitaal kan worden gedaan en dat anderen het anders doen.

Zo heeft op digitaal gebied deezesenzestiggemeenteraadslid van der Zalm laten weten wellicht digitaal moeilijke verbindingstijden te verwachten maar toch te blijven proberen digitaal te blijven. Dat is een heel andere manier dan tijdelijke laatste digitale berichten van enkele andere gemeenteraadsleden.

Bij een ander deezesenzestiggemeenteraadslid is al een tijdje een laatste bericht te lezen dat hij kandidaat is wat misschien goed is om lang te laten lezen en bij Haags CDAgemeenteraadslid Ton Lutter is al een hele tijd de afgelopen maand het laatste bericht te lezen dat onlangs de oprichting heeft plaatsgevonden van een vereniging van voor door en met gemeenteraadsleden.

Wellicht komen op deze manier verschillen binnen de gemeenteraad naar voren waarbij bestuurlijke verschillen tot uiting komen waarbij sommige de stijl hebben van zelf bepalen wanneer wat digitaals onder de aandacht te brengen en anderen een vorm hebben van aangeven wat er mogelijk is en wanneer er digitale berichtgeving te verwachten valt.

In de wandelgangen komt veel naar voren dat de door Albert van der Zalm gekozen vorm van digitale communicatie meer openheid heeft dan anderen die een andere stijl hebben.

Waar men op digitaal gebied veel over spreekt is over de digitaalheid van Bert van Alphen als fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van GroenLinks en of zijn digitaalheid een onderdeel is van mogelijkheden voor lijsttrekkerschap want bij de Haagse GroenLinks hebben enkelen de verwachting is dat ook vanuit de fractie hoogst waarschijnlijk Bert van Alphen binnenkort wel naar buiten zal brengen of hij wel of niet in is voor het lijsttrekkerschap omdat al bekend is dat iemand anders wel in is.

Vandaag is uitspraak binnengekomen van de Raad van State dat de gemeente ten onrechte niet heeft beoordeeld of er een milieueffectrapportage had moeten worden gemaakt voor de plannen voor het Wijnhaven kwartier.

Bij het door het college onlangs gepubliceerde iets met veel beelden onder de titel Wijnhavenkwartier stand van zaken planvorming is te zien dat de plannen een grote omvang hebben waarbij voor zulke omvangrijke projecten milieuaspecten een belangrijke rol spelen vooral omdat er de laatste tijden veel te doen is over schone lucht in Den Haag waarbij het Wijnhavenkwartier niet erg ver van de Veerkades zijn alwaar, van het overleg van Haaglanden,de bussen vijfentwing en honderddertig niet meer doorheen mogen rijden richting Centraal Station.

Afgelopen weekend heeft in een landelijke krant een zeer uitgebreid artikel gestaan over de Haagse Courant waarbij niet geheel duidelijk is of het in de en-er-c heeft gestaan of in de volkskrant waarbij naar voren is gekomen dat het artikel niet in de en-er-c heeft gestaan maar in de Volkskrant, in de rubriek het vervolg ,van afgelopen zaterdag.