Wednesday, July 27, 2005

27 juli 2005

Bij de Haagse GroenLinks heeft de eerste keus hebbende opvolgster van Haags GroenLinksgemeenteraadslid Niek Roozenburg laten weten dat ze ook deze week niet laat weten of ze wel of niet Niek Roozenburg in de Haagse gemeenteraad gaat opvolgen.

Vanuit de Haagse VVDfractiekamer valt te vernemen dat in relatie tot het Wijnhavenkwartier het college wellicht adviezen naast zich heeft neergelegd want er is duidelijk waarneembaar dat vanuit de gemeenteraad toen is gewezen op een milieu effectrapportage.

Namens het college heeft wethouder Stolte aangegeven ieder jaar te willen kijken of aan de kust strandtenten in dagen langer kunnen gaan openblijven waardoor wellicht in de toekomst anders gaat dan dat het is gegaan.

Met deze profilering heeft wethouder Stolte wellicht een beetje iets anders van het CDA naar voren gebracht dan het volgens de Haagsche Courant zich aan het afspelende zijnde koningsdrama. De andere CDA wethouder, Smits, heeft naar voren gebracht zich minder zorgen te maken over de Haagsche Courant berichtgeving dan anderen in de Haagse CDAgemeenteraadsfractie.

Aangaande het welzijnsprogramma tweeduizendzes hadden in tweeduizendvijf al vele welzijnsinstellingen en vrijwilligersorganisaties laten weten een grote administratieve lastendruk te hebben doordat de gemeente veel meer aan administratie vraagt dan voorheen .
In de maand oktober van vorig jaar had de gemeenteraad een motie aangenomen waarin aandacht werd gevraagd aangaande de toenemende administratieve lastendruk.

Recentelijk heeft het college laten weten nog niet helemaal een reactie op de motie te kunnen geven waardoor het afvraagbaar kan zijn of het college nog voor bespreking van het welzijnsprogramma tweeduizendzes met een reactie op de motie komt zodat de reactie dan bij bespreking van het tweeduizendzeswelzijnsprogramma kan worden betrokken.

Het had er nog een tijdje naar uitgezien dat de gemeentelijke ombudsman naar het stadhuis moest gaan verhuizen maar dat is niet meer het geval waardoor de gemeentelijke ombudsman gewoon in de locatie kan blijven waar men na de locatie aan het Piet Heinplein naar toe is gegaan.

Binnen de Haagse gemeenteraad is er in algemeenheid grote tevredenheid dat mede door plaatsgevonden inspraak er een aanpassing en een plan gaat komen om het Castricumplein in een nieuwe vorm her in te richten.

Enige tijd geleden had de Haagse Gemeenteraadsfractie van GroenLinks gevraagd om in relatie tot schone lucht te komen tot een tijdelijke proef om de Veerkades af te sluiten waarbij de Haagse PvdA geen steun aan dit plan gaf terwijl Haags PvdAgemeenteraadslid Koen Baart wel voor was.

Intussen is vanuit de fractiekamer van de Haagse Pvdagemeenteraadsfractie aan het blijken dat het Koen Baart niet aan het lukken is om zijn hele fractie achter het plan van de Haagse gemeenteraadsfractie van GroenLinks te krijgen waardoor te verwachten valt dat GroenLinks niet verder met het plan gaat omdat er dan geen meerderheid voor is terwijl er toch te merken was dat er binnen de gemeenteraad de gedachte was dat het plan interessant was en gewaardeerd werd.

In april van dit jaar hebben er diverse stadsgesprekken plaatsgevonden aangaande wereldstad aan zee. Deze week heeft de gemeenteraad de structuurvisie ontvangen waarin ook de stadsgesprekken te lezen zijn. In de structuurvisie is ook te lezen dat naast wereldstad aan zee het college Den Haag ook ziet als een zuidvleugel van de Randstad.