Thursday, July 28, 2005

28 juli 2005

Bij de fractiekamer van de Haagse PvdA was te bemerken dat daar Haags PvdAgemeenteraadslid Jan Schuller aanwezig was. Bij zijn aanwezigheid bracht hij naar voren dat hij inderdaad had vernomen over recentelijke ontwikkelingen aangaande het Wijnhavenkwartier maar dat hij daar niet bijster van onder de indruk was en dat hij een digitale reactie aangaande de plaatsgevonden ontwikkelingen had geschreven.

Ook bracht hij naar voren het vandaag in de Haagsche Courant verschenen opinieartikel over de recentelijke ontwikkelingen aangaande het Wijnhavenkwartier te kennen maar over de boodschap in het opinieartikel gaf hij geen mening over de inhoud van wat was geschreven maar begon hij een heel verhaal dat het hele verhaal een verhaal was van de oud voorzitter van GroenLinks en dat zijn verhalen vaak op de digitale weg van de Haagse PvdA zijn te lezen en dat zijn verhalen vaak over een vorm gaan van hoe de Haagse PvdA ergens vorm of niet vorm aan geeft.

Bij de Haagse VVDfractiekamer was het een beetje van dat men daar een beetje soort leedvermaak had dat men meer verneemt van buiten de GroenLinksgemeenteraadsfractie over de ontwikkelingen van het Wijnhavenkwartier dan van binnen de GroenLinksfractie in de Haagse gemeenteraad.

Aangaande de gemeenteraad, college en zijn wethouder Norder bracht Jan Schuller naar voren dat er altijd veel adviezen zijn en dat in de raad wel aan het college het advies was gegeven voor een milieueffectrapportage te maken maar dat er geen meerderheid was die steun gaf aan het verzoek aan het college om een milieueffectrapportage te maken.

Bij de Haagse CDAfractie kwam naar voren dat men niet geraakt is aan anders tegen de Wijnhavenplannen aan het aankijken dan dat men eerder heeft gedaan en bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie had Rob van de Laar, als woordvoerder, laten weten geen andere koers te gaan volgen dan dat zijn fractie al eerder had ingezet.

Daar waar misschien nog had kunnen worden gedacht dat de fracties van de collegepartijen anders gaan denken over de plannen is een beetje naar voren gekomen dat ze niet anders gaan denken.

Vandaag is naar voren gekomen dat vanaf acht augustus aan de Prinsegracht aan onevenzijde tussen de Brouwersgracht en de Lijnbaan voor een tijd geen verkeer meer kan gaan rijden maar dat dit niet te maken heeft met aspecten van schone lucht en luchtkwaliteit maar met gewoon verbouwingen aan de Prinsegracht die los staan van de discussie over luchtkwaliteit en schone lucht.

Achter de poffertjesplek bij het Malieveld begint waarneembaar te zijn dat daar de nieuwe baan om te kunnen skaten gaat komen omdat men daar met het bouwen van de skatebaan is begonnen.