Saturday, July 30, 2005

30 juli 2005

Afgelopen week is er vanuit Bewonersorganisatie de Groene Eland in het Zeeheldenkwartier berichtgeving ontvangen dat er op zes september aanstaande een forumavond gaat plaatsvinden naar aanleiding van ontwikkelingen van wethouder Klijnsma in de Tasmanstraat.

Misschien kan deze ontwikkeling bijdragen aan het verzoek om agendering vanuit de Stationsbuurt voor de commissievergadering van de commissie Welzijn en Duurzaamheid Leidschenveen-Ypenburg van eenendertig augustus aanstaande want wellicht vinden fracties het niet prettig wanneer men op zes september aan een forumavond gaat deelnemen om te constateren dat enkele dagen eerder op eenendertig augustus zij dan zelf als meerderheid van de commissie niet willen ingaan op het verzoek vanuit de Stationsbuurt om te komen tot agendering.

In tegenstelling tot fracties die al bij het commissiesecretariaat hebben laten weten voor agendering van het verzoek vanuit de Stationbuurt te zijn is van de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD-PvdA-CDA-GroenLinks-PPS-ChristenUnie/SGP en Deezesenzestig bij het commissiesecretariaat nog geen berichtgeving is ontvangen of de fracties voor of tegen honorering van het verzoek tot agendering vanuit de Stationsbuurt zijn.

De vraag kan zijn of de fracties die nog geen reactie bij het commissiesecretariaat hebben gegeven dit nog voor vijftien augustus aanstaande gaan doen want in de week van vijftien augustus gaat vanuit het commissiesecretariaat de agenda van de commissievergadering van eenendertig augustus worden gemaakt.

Aangaande Randstadrail heeft Wim Pijl als Haags gemeenteraadslid van de ChristenUnie/SGP naar voren gebracht dat hij de hoop uitspreekt dat wethouder Bruno Bruins niet vergeet dat hij heeft toegezegd dat bij de Groenmarkt de bochten geschikt moeten worden gemaakt zodat Randstadrail daar de bochten kan nemen.

Op donderdagmiddag vijfentwintig augustus gaat er in de zaal van Concordia aan het Hoge Zand een bijeenkomst plaatsvinden over de, per juli van volgend jaar ingaande, wet maatschappelijke ondersteuning.

Op veel plaatsen is er veel te doen over deze nieuwe aanstaande wet waarbij men er veel over in vele gemeenteraden aan het spreken is waarbij recentelijk de gemeenteraad van Den Haag een, op twee juni van dit jaar, aangenomen motie uit de gemeenteraad van Schinnen heeft ontvangen waarvoor er in de gemeenteraad van Schinnen unanieme steun voor was. Soms komt het voor dat er de gemeenteraad van Den Haag een motie uit een andere plaats ontvangt. Haags VVDgemeenteraadslid, en oud wethouder van Delft, Boudewijn Boelens heeft wel eens naar voren gebracht dat in jargontaal een motie die van een andere stad naar een andere stad wordt toegestuurd in jargontaal de benaming heeft van een postzegelmotie.

Afgelopen week was er de wandel strandzesdaagse waarbij in eerste etappe de wandeling ging van Hoek van Holland naar Wassenaar en de laatste etappe wandeling ging van Callantsoog naar Den Helder.

Daar waar de gemeenteraadsfractiekamer van de Haagse VVD gewoon de hele tijd open is heeft de Haagse CDA er voor gekozen om niet de hele tijd open te zijn maar vanaf aanstaande maandag is naar men zegt de Haagse CDAfractiekamer weer gewoon open.

Enige tijd geleden was er vanuit de Haagse gemeenteraad gevraagd of, naar aanleiding van de aanstaande verbouwing bij de openbare bibliotheek aan het Spui, er dan op de hoek van de van de bibliotheek aan de Kalvermarkt -Spui er ook een terras kan komen. Het college heeft laten weten dat het antwoord van de vragen vanuit de Haagse PvdAgemeenteraadsractie over dit onderwerp nog niet te kunnen beantwoorden waardoor het nog niet bekend is of wel of niet een terras bij de openbare bibliotheek gaat komen en of daarvoor ook net als bij het Wijnhavenkwartier een rapportage aangaande
het mileueffect ervan nodig is want volgens onder anderen het Haags Milieucentrum is het bij de Veerkades niet goed met de schone lucht en de Veerkades zijn vlakbij de hoek van de Kalvermarkt en het Spui.