Monday, November 07, 2005

7 november 2005

Toen afgelopen vrijdagmiddag op de derde etage van het Haagse stadhuis diverse gesprekken tussen Haags PvdAgemeenteraadsleden en hun voorzitster waren waarbij ook Marieke Bolle aanwezig was kon al een voorspelling van worden gegeven dat het geen goed nieuws gesprekken waren, ondanks dat naar buiten werd gebracht dat het voor Marieke Bolle een goed gesprek was is vandaag gebleken dat het voor haar helemaal geen goed gesprek is geweest en dat men haar de zeventiende plek heeft gegeven.

Zoals te verwachten was heeft de vaste kern de eerste drie plaatsen gehaald waarbij Haags PvdAgemeenteraadsfractievoorzitter Henk Kool met zijn vierde plaats net buiten de huidige wethoudersposten staat.

Hoogstwaarschijnlijk zal de digitale snelweg persoon van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie met zijn vijftiende plaats tevreden kunnen zijn en de beleidsmedewerker van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zal hoogstwaarschijnlijk niet tevreden zijn met de hem toegedichte negenentwingste plaats.

Of er een relatie is tussen zijn negenentwintigste plaats en zijn toenmalige activiteit van het komen tot een formele burgemeester voor de nachtelijke uren is niet bekend.

Binnen de volgorde voor Haagse PvdAgemeenteraadsleden is ook opvallend te noemen twee Haagse PvdAgemeenteraadsleden helemaal niet meer op volgorde van Haagse PvdAgemeenteraadsleden staan want zij hadden niet aangegeven geen plek te ambiƫren zoals onder anderen Johan Chandoe, Pierre Heijnen en Jan Schuller.

Haags PvdAgemeenteraadslid Koen Baart gaf vandaag aan zeer tevreden te zijn met zijn zevende plek en kon zich vinden in de beoordeling dat hij niet bestuurlijk genoeg is aangelegd voor een wethouderlijke ontwikkeling.

Bij en om de Haagse SPgemeenteraadsfractie was de zondag van gisteren net zo een gewoonlijke dag als iedere dag van de week en heeft men op deze zondag naar buiten gebracht dat de huidige Haagse Spgemeenteraadsfractievoorzitter lijsttrekker is geworden en dat de tweede plek naar de gemeenteraadsfractievertegenwoordigster van de Haagse SPgemeenteraadsfractie is gegaan.