Thursday, March 10, 2005

10 maart 2005

In de middag was er de fractievoorzitters vergadering bij de burgemeester op de kamer maar de burgemeester was er niet en het fractievoorzitters overleg werd voorgezeten door de fractievoorzitter van de grootste partij in de gemeenteraad.

De vorige keer dat hij dat deed was hij blij dat het een kort overleg was maar dit keer duurde het veel langer maar dit kwam met name omdat het niet duidelijk was over de interpellatie van de Politieke Partij Scheveningen over het thema gekozen burgemeester.

Bij dit overleg kwam weer eens naar voren dat de fractie van de Politieke Partij Scheveningen beter Cees de Jager naar het overleg kan sturen dan Evert de Niet want Evert de Niet zit maar steeds in bewondering om zich heen te kijken dat hij in de kamer van de burgemeester zit waardoor de belangen van de fractie van de Politieke Partij Scheveningen helemaal ondergesneeuwd raken.

Mede daardoor kon het gebeuren dat tijdens de avond in de raadsvergadering het Groen Links was en niet de Politieke Partij Scheveningen die met een interpellatie kwam over de afsluiting van de Amsterdamse Veerkade in verband met de slechte kwaliteit van het milieu.

Dat dit punt naar Groen Links werd getrokken werd al duidelijk tijdens de commissie vergadering want toen Cees de Jager ging vragen over de Amsterdam Veerkade werd hij steeds onderbroken door het PvdA gemeenteraadslid Koen Baart die het met Groen Links eens is maar binnen zijn eigen fractie geen steun heeft.

Daarom was het ook wel grappig om te zien dat deze avond tijdens de stemming van de motie van Groen Links, waar de PvdA gemeenteraadsfractie tegen was, Koen Baart gewoon op de gang stond om zich van stemming te onthouden zodat hij niet voor de motie van Groen Links hoefde te stemmen maar er ook niet tegen was zoals de rest van zijn fractie. Dit is een gewoonte van hem want als hij voor iets is waar zijn fractie tegen is gaat hij gewoon op de gang staan om de stemming te ontlopen want hij wil niet het beeld hebben dat zijn fractie te vaak ergens verdeeld over is en dat hij maar steeds het buitenbeentje is dus dan maar liever niet meestemmen.

Uiteindelijk is de discussie van Groen Links wellicht contraproductief geweest want omdat het allemaal zo snel ging waren de college partijen VVD-PvdA-CDA voor uitstel tot eind mei maar daar had Groen Links geen zin in.

Mede daardoor is het vrij onmogelijk geworden om de Amsterdamse Veerkade af te sluiten voor verkeer zelfs voor een proeftijd,immers de motie van Groen Links is verworpen maar Groen Links had geen zin om hun voorstel aan te houden.
Nu valt de mening in de toekomst van de collegepartijen niet te achterhalen want de collegepartijen hoeven niet uit te gaan van hun mening over een maand bij het hebben aangehouden van het voorstel.