Tuesday, March 22, 2005

22 maart 2005

Wereld dichten dag en Bobby Fisher in Ijsland. Wethouders kunnen het ook raar doen en raar maken.

Zo heeft een dag of wat geleden de wethouder met betrekking tot onderwijszaken in de uren van de avond een fractievertegenwoordigster thuis op om te vragen of ze geen vragen naar voren ging brengen in relatie tot de bezuinigingen in het onderwijs.

Het heeft niet veel geholpen want die vragen die de dame in kwestie heeft worden gewoon morgen door haar gesteld waarbij dan een vraag kan zijn wethouder waarom belt u iemand op om te vragen om niet te vragen.

Vandaag ook vernomen dat een organisatie die samenwerkt met bewonersorganisaties geen subsidie heeft kunnen krijgen omdat er te weinig was aangevraagd.Het had te maken met het aanstaande Europees Referendum.

Bij een landelijk comité dat hier over gaat kon men subsidie aanvragen om een campagne te voeren waarbij het beschikbare budget er was voor een campagne met een voor model een tegen model of een neutraal model.
De bewuste organisatie had graag in aanmerking willen komen voor een subsidie voor een neutraal model maar helaas ging het niet door want men had in gedachte om tweehonderd euro subsidie te willen vragen maar het minimum bedrag wat men moest aanvragen was een bedrag van vijfduizend euro.

In deze moderne tijd zijn er veel mogelijkheden zo ook op digitaal gebied en zijn er zeer vele mogelijkheden om vergaderingen digitaal te volgen en te horen waarbij dan opvallend is dat alles draait om in de microfoon te spreken want dan kan men het volgen maar als het aan het plaatsvinden is dat er iemand naast je zit en ook spreekt het dan te horen is.

Zo is het hartstikke leuk om te luisteren vandaag naar de Eerste Kamer daar is een mevrouw de voorzitter en er naast zit ook iemand naast maar die zit steeds van alles te melden en dat kan men dan ook horen.

Zo was vandaag eigenlijk de Eerste Kamer net een beetje als de Haagse Gemeenteraad is want als daar een gemeenteraadsvergadering is dan kan men ook steeds horen dat de Griffier die er dan altijd naast de burgemeester zit maar steeds aanwijzingen geeft aan de burgemeester.

Overigens is bij de Eerste Kamer ook waarneembaar dat net als bij de Haagse Gemeenteraad er bij een hoofdelijke stemming men niet in de microfoon spreekt waardoor in de hoofdelijke stemmingen niet te verstaan is hoe men een stem uitbrengt.