Monday, March 14, 2005

14 maart 2005

14 maart 2005

Afgelopen vrijdag was er de rondleiding van velen op het terrein waar het college en de fracties die in het college zitten het automobielmuseum willen hebben.
Toen men er heen ging hadden vele raadsleden het erover dat het de volgende dag wel een groot artikel in de zaterdageditie van de Haagsche Courant ging verschijnen.

Nu is men bijzonder teleurgesteld in het gegeven dat er niets over in de Haagsche Courant is geschreven en met name bij de fractiemensen die op werkbezoek gingen is de teleurstelling groot dat men niet in de krant is gekomen.

De voorzitter van stadsdeel Haagse Hout heeft zelfs op de donderdagavond, voor de vrijdag waarop het werkbezoek ging plaatsvinden, in de wandelgangen laten weten dat zij rekende op massale belangstelling van de Haagsche Courant voor het werkbezoek omdat zij veelvoudig verslag aan de journalisten had gedaan dat het werkbezoek ging plaatsvinden.

Thans is de teleurstelling bij de stadsdeelcommissievoorzitter erg groot want deze had toch echt gedacht dat het in de krant kwam en bij de fractie van de stadsdeelcommissievoorzitter vraagt men nu hoe het komt dat het niet in de krant kwam. Naast de Haagsche Courant bestaat er ook de Stadskrant maar dat is een krant van de gemeente zelf.

In de Stadskrant is een stuk te lezen over het aanstaande automobielmuseum maar dan vanuit het college zelf geschreven, vandaar dat het niet vreemd is dat er niet staat geschreven zoals wel in de Haagsche Courant dat wethouder Stolte zijn excuus heeft aangeboden.

Deze week is er weer eens een commissievergadering in de avonduren. Deze vergadering is aanstaande donderdag vanaf 19.30 op internet te zien.

Het is dan een commissie van Stedelijke ontwikkeling, Wonen en Binnenstad, afgekort de commissie SWB. De voorzitter van deze commissie is de heer Rob van der Laar. Intussen is hij deze raadsperiode in de gemeenteraad beroemd geworden omdat hij aan het begin van deze raadsperiode zo hard op de voorzittershamer sloeg dat deze met een sierlijk boog in tweeën brak en met een sierlijke boog gebreken in de raadzaal terecht kwam.

Vorige week kwam naar buiten dat de commissievoorzitters op een commissie
voorzitters cursus moeten om commissievoorzitter te leren zijn.

Nu al zegt men dat voor de heer Rob van der Laar het hoofdthema van deze cursus voor commissievoorzitters de lessen zijn hoe maakt men de voorzittershamer niet kapot.