Saturday, March 19, 2005

19 maart 2005

Gisterenmiddag was er bij de Vrije Academie/ Werkplaats voor Beeldende Kunsten een zeer bijzondere lezing door Pieter Laurens Mol de kunstenaar die bekend aan het worden is door het maken van installaties.

Vroeger was de Vrije Academie eerst Psychopolis maar de gemeente vond dat geen goede naam en heeft men de naam maar een verandering gegeven naar de Vrije Academie en een tijdje geleden is het de Vrije Academie/ Werkplaats voor Beeldende Kunsten geworden.

Afgelopen donderdagavond bij de gemeenteraadscommissie was eigenlijk iets wat het meest opvallend was wellicht de aanwezigheid van het gemeenteraadslid van de VVD Ageeth van den Heuvel.Opvallend omdat zij van geen enkel agendapunt van de die avond een woordvoerderschap heeft.Binnen de Haagse VVD fractie is het duidelijk dat men veel aan de ervaring van het gemeenteraadslid heeft want ze is eerder in Amsterdam ook voor de VVD gemeenteraadslid geweest en met haar zeer ruime ervaring,
welk toch een andere is in plaats van Den Haag,draagt zij bij aan een cadans en een cachet van de VVD in de gemeenteraad .

Onlangs heeft zij het nog tegen de wethouder van onderwijs opgenomen omdat deze in de ogen van haar en haar fractie een niet al te best beleid op onderwijs aan het voeren is waarbij de VVD al aan het wethouderschap van onderwijs aan het denken is omdat zij het al heel lang, veel te lang volgens de Haagse VVD, in handen van de PvdA vinden.

Binnenkort is er bespreking van de voorjaarsnota 2005 waarbij dan naar voren kan komen wat er in de begroting 2006 gaat worden opgenomen.Afgelopen donderdagavond met een CDA woordvoerder gesproken over of er steun is van het CDA voor de Interkerkelijke Kommissie Woonruimtebemiddeling (IKW) in relatie tot de begroting 2006.
Gemeenteraadslid Kaland van het CDA, de woordvoerder aangaande het IKW, was blij met het gesprek want hij had er nog niet goed naar gekeken maar hij wist naar voren te brengen dat het IKW de vorige keer ook steun van het CDA had gekregen en dat is eigenlijk politiek jargon voor voortzetting van steun van het CDA naar het IKW en dat is iets goeds want het IKW verdient de blijvende steun van het CDA.

Helaas kon de PvdA woordvoerder IKW deze steun niet op voorhand al zo duidelijk geven als het CDA maar dat komt meer omdat de PvdA in de raad het CDA caritas gehalte een te veel gemakkelijke houding aan het vinden is waarbij er eigenlijk de wens van het CDA is om in de toekomst een wethouder sociale zaken en welzijn in het college te hebben. Bij het CDA in de gemeenteraad is er een groot verlangen naar het weer, zoals er in het verleden was, hebben van een wethouder welzijn.