Wednesday, March 16, 2005

16 maart 2005

Vanmiddag is bij de gemeenteraadscommissie Verkeer, Economie en Monumenten (VEM)
naar voren gekomen dat het wijkberaad in de buurt van het gemaal waar de tramlijn van een tram(6k) een keerlus krijgt er mee eens is dat daar een keerlus komt.

Dit is een goed uitgangspunt want het wijkberaad heeft er erg over meegesproken en hun visie naar voren gebracht.
Ook heeft de wethouder een bevestiging gegeven op de vraag of het goed was dat er in samenhang met de keerlus ook een nieuw gemaal komt want mede daardoor is dit project op gebied van tijd in samenhang dat er twee dingen plaatsvinden en een keerlus en een gemaal.

Bij deze commissievergadering kwam ook naar voren dat ten aanzien van het heel erg beroemde Trekvliettracé het college het gedane voorstel om een werkconferentie te houden samen met Rijswijk en Leidschendam-Voorburg heeft overgenomen.
In de raad zijn fractievoorzitters van de VVD en het CDA een beetje boos op hun woordvoerders Trekvliettracé dat zij zelf niet het voorstel om een werkconferentie hebben gedaan, volgens de VVD bracht de woordvoerder van de VVD binnen zijn fractie naar voren dat het aan de voorzitter lag die me eerder het woord had gegeven dan hem.

De discussiemiddag van gisteren aangaande gratis openbaar vervoer bracht naar voren dat bewoners in Den Haag vanuit de Werkgroep Duurzame Stadsmobiliteit een burgerinitiatief aan de gemeenteraad gaan aanbieden voor gratis openbaar vervoer in Den Haag.

Ook kwam naar voren door de oud staatssecretaris van Hulten, die gastspreker was, dat er in Goes gratis openbaar vervoer gaat komen en dat in Lelystad tijdens een
gemeenteraadsvergadering de gemeenteraad aldaar een motie heeft aangenomen voor een onderzoek over de haalbaarheid van gratis openbaar vervoer in Lelystad.

Morgenavond is er om 19.30 uur gemeemteraadscommissievergadering van de commissie
Stedelijke ontwikkeling, Wonen en Binnenstad (SWB).Deze commisievergadering is ook op internet te zien en gaat onder meer over de ontwikkelingen van de tramtunnel