Sunday, March 13, 2005

13 maart 2005

Binnen de Haagse VVD fractie maakt men zich druk. Bredero heeft het al naar
voren gebracht dat het kan verkeren.De nieuwe zorgen liggen er in dat de VVD fractie aan het aangeven is dat voor de VVD fractie de samenwerking met het CDA een teleurstellend avontuur aan het worden is.

Het is daarom niet vreemd dat wethouder Norder meer en naar buiten aan het komen is met visie aangaande kortere procedures.

Deze visie is een jaar of 3 geleden begonnen met uitspraken van de toenmalige
VVD wethouder Verkerk, binnen de VVD heeft men dit nu overgelaten aan de PvdA wethouder want binnen de VVD weet men al wat men wil en de PvdA wethouder mag het nu gaan uitdragen en de VVD hoeft er niets tot weinig meer over te melden.

Bij het op lokaal niveau zoals thans ook op landelijk niveau samenwerken van de PvdA, Groen Links en SP zal dan ook mee gaan spelen wat de PvdA samen met de VVD doet.

In dit vleugelspel is het voor de Haagse CDA helemaal jammer dat vanwege hoe fractievoorzitter Hartman is omgegaan met Titia Lont, het boegbeeld van progressief Haags CDA, het Haagse CDA niet meer progressief genoeg is voor de aansluiting bij de dan eventuele lokale samen werking van PvdA/Groen Links/SP.

In het kader van de eventuele mogelijke samenwerking van de Haagse PvdA/Groen Links/SP heeft de PvdA al veel vriendendiensten aan de VVD bewezen,zoals bijvoorbeeld bij de opheffing van het Centrum voor Amateurkunst en de opheffing van het Kostuummuseum, waarbij dan te bezien is welke remmende factoren kunnen Groen Links en SP hebben op samenwerking tussen de PvdA en VVD of dat er juist vanuit Groen Links en de SP ontstaat dat de VVD meer op PvdA-GroenLinks-SP gaat lijken.

Op lokaal niveau zijn de VVD-PvdA eigenlijk het liefst samen de spil van het college want de andere collegepartij is er altijd bij om te dienen als een werkbare meerderheid voor de combinatie VVD-PvdA.

Mede daarom is Groen Links heel erg graag in beeld om ten koste van het CDA de derde collegepartij te worden om de VVD en de PvdA aan een werkbare meerderheid te helpen leveren maar er is ook de mogelijkheid dat de VVD de Politieke Partij Scheveningen naar voren schuift omdat deze dan de rol van het CDA naast de VVD kan innemen.

Wim Pijl, de fractievoorzitter van de ChristenUnie/SGP, heeft al laten dat de samenwerking tussen de Politieke Partij Scheveningen en de VVD zeer goed is omdat hij is uitgekeken op het college van VVD-PvdA-CDA waarbij zijn ergernis naar de fractie van het CDA gaat vanwege hoe ze met de oud CDA gemeenteraadsleden Titia Lont en Joost van de Poll zijn omgegaan.