Monday, March 21, 2005

21 maart 2005

Op maandagavond zijn veel fracties in fractievergadering.
Normaal gesproken is dit heel vaak op de derde etage van het stadhuis maar vandaag zit plotseling het CDA op de vierde etage te fractievergaderen.

Het heeft er misschien mee te maken dat de twee andere twee college partijen de twee zalen op de derde etage hebben geclaimd voor hun vergaderingen.

In ieder geval, ondanks het dualisme, vergaderen de wethouders met hun fracties mee dat het een lieve lust is.

Zo woont vandaag wethouder Stolte zijn CDA fractievergadering bij om te
benadrukken dat de fractie waarvoor hij wethouder is wel achter hem moet blijven staan in relatie tot het door het college gewenste automobielmuseum.

Een ander topic van de CDA fractievergadering is het initiatiefvoorstel van de PvdA waarbij naar voren komt de wens van een speeltuin in de tuinen van de Nieuwe Kerk aan het Spui.

Het college heeft laten weten niets in dit voorstel van de PvdA te zien en het CDA zal wel het standpunt van het college volgen want de wethouder die er over gaat is de CDA wethouder Smits.

Ook bij de PvdA is ondanks het dualisme en het gescheiden opereren van fracties en college de PvdA wethouder aanwezig want deze moet de PvdA fractie achter zich krijgen want wie in een recentelijk krant heeft gelezen weet wat er met wethouder Heijnen speelt en hoe hij zijn best doet om schone schijn te wekken.

Natuurlijk kunnen op zo een avond de VVD wethouders niet achterblijven en zodoende zijn bij de VVD de wethouders van Dijk en Bruins ook bij hun fracties aanwezig.

Vanavond komt bij de Haagse Koepel de werkgroep Luchtalarm bij elkaar om de in de lucht en in het milieu aanwezige problemen bij de Amsterdamse Veerkade te bespreken en is er in de gelegenheid De Bijhorst een uitgebreide hoorzitting waarbij men dan in een mening naar voren kan brengen waarom men tegen of voor het aanstaande Automobielmuseum is.

Aanstaande woensdag 23 maart zijn er twee commissievergaderingen.

Het betreft 2 commissievergaderingen Welzijn, Duurzaamheid, Leidschenveen en Ypenburg( WDLY) en Onderwijs Sociale Zaken Cultuur en Integratie (OSCI).

De eerste van de twee commissievergaderingen (WDLY) welk op internet te horen volgen en te zien zijn begint aanstaande woensdag om 09.00 uur en dan in de avonduren om 19.30 gaat een andere commissievergadering (OSCI) plaatsvinden.