Friday, March 18, 2005

18 maart 2005

De berichtgevingen dat het binnenkort over en uit is met het bestaan van de Haagsche Courant als naam van de Haagsche Courant geven aan dat binnen enige tijd er in Den Haag voor lezers van kranten geen Haagsche Courant meer zal zijn maar dat er dan steeds meer en meer sprake zal zijn van een regioblad.

Op zich is dit een beetje merkwaardig althans tot verhouding van wat er onlangs over in een plaatsgevonden gemeenteraadsvergadering door velen naar voren is gebracht over het belang van een Haagsche Courant voor Den Haag.

De hoofdredacteur van wie algemeen bekend is dat hij voorstander is van een regioblad heeft gelijk een heel commentaar gegeven in richting van een regiokrant in plaats van een krant in een stad, het lijkt een beetje op iets van een déjà vu van toen er bij Radio West een geluid was voor een nieuwe formule waarbij geen ruimte voor muziek was gelukkig is het bij Radio West weer goed gekomen maar dat kwam ook omdat er provinciale geldelijke steun kwam.

Bij overzichten van gestelde benodigde vaardigheden leest men wat voor eden functie nodig is. Zo was er onlangs te lezen dat om ergens te kunnen aanvangen de gewenste kandidaat ook moest beschikken over zoals het stond omschreven inzicht in het politieke spel.

Zo zal ook wel bij redacties de situatie zijn dat redacties inzicht hebben in het redactionele spel en dat hoofdredacties zicht hebben op een hoofd redactioneel spel.

Hopelijk gaat bij de Haagsche Courant een redactiespel niet ten onder aan een hoofdredactie spel.

Gisteren bij de raadscommissie heeft de wethouder laten weten dat er steun is voor het enige tijd geleden ingediende initiatiefvoorstel voor behoud van de woensdag Boerenmarkt waar nu ook de locatie is waar iedere woensdag de Boerenmarkt is.

Morgen is er weer de jaarlijkse City- Pier-City loop wat veel mensen in de gemeenteraad zien als het begin van de lente. Binnen de gemeenteraad zien veel raadsleden toch liever de City-Pier-City loop (CPC) op een zondag want daardoor hebben de winkeliers meer ruimte in de binnenstad op zaterdag maar dat zal de eerste paar jaar wel niet het geval worden waardoor de City-Pier-City loop gewoon op de zaterdag zal blijven.