Thursday, March 17, 2005

17 maart 2005

De vragen met betrekking tot het thema gekozen burgemeester zijn retour gekomen omdat zoals de burgemeester in zijn brief schrijft er sprake is van een onderwerp dat op landelijk niveau nog niet tot besluitvorming heeft geleid.

Op zich is het merkwaardig dat daar waar de gemeenteraad heel vaak in beraad gaat over plannen die nog niet helemaal uitgewerkt zijn of zich in conceptfase bevinden er bij het onderwerp gekozen burgemeester nog steeds geen mogelijkheid is om over dit onderwerp vooraf discussie in de gemeenteraad te voeren.

Sinds gisteren is er veel te doen om een onlangs geweigerde column van Julius Pasgeld in het huis aan huis weekkrant de Posthoorn.De column ging onder meer over landelijke televisie activiteiten van de burgemeester welk mogelijk kunnen worden gezien als zijnde een opstap in een gekozen burgemeesterscampagne.

Met name bij de CDA fractie zitten ze er mee want de CDA burgemeester is voor het CDA te bezien als eigenlijk een derde wethouder want hoewel de verdeling in het college is van twee keer drie wethouders van VVD en PvdA en twee wethouders van het CDA is het eigenlijk een mogelijk iets van drie en drie en bovendrie omdat de burgemeester ook de voorzitter van het college van burgemeester en wethouders is.

Vandaag is ook berichtgeving ontvangen dat de welstandscommissie het vernieuwde ontwerp voor het door het college gewenste automobielmuseum in het gebied van Reigersbergen goed heeft gekeurd althans goed heeft gekeurd in de zin dat de architect die het automobielmuseum gaat ontwerpen het in ogen van de welstand commissie goed heeft aangepast.

Daarmee is voor de fracties die voor het museum zijn een argument erbij gekomen om niet in te gaan tegen het voorstel van het college want ook de welstandscommissie is voor geworden.