Wednesday, March 23, 2005

23 maart 2005

Het lijkt wel of vandaag in de commissievergaderingen er geoefend is met de verschillende kanalen van communicatie zoals visuele, auditieve en kinesthetische.

Veel commissieleden zijn zich er bewust van aan het worden dat ruis veel en veel makkelijker kan ontstaan als er alleen de mogelijkheid is om te letten op auditieve factoren in alleen naar iemand te luisteren waardoor men zich aan het indelen is als primair visueel ingestelde mens.

Het leek wel of er tijdens de commissievergaderingen geoefend werd met en in de zeer vele soorten effecten van sturende boodschappen in de zin van bevoogdend of vrijlatend.

Vandaag was er in de ochtend een agendapunt welk normaal eigenlijk gewoon een hamerslag had behoren te zijn maar vanwege dat er veel mensen op de publieke tribune aanwezig waren hadden veel commissieleden er geen zin om eenvoudiger, bondiger en meer gestructureerd te kunnen zijn.

De commissie voorzitter van de ochtend vergadering maakte aan het einde van de vergadering melding dat het erg moeilijk voor haar was om verschillen te benoemen tussen de zeer vele referentiele,expressieve, relationele en appellerende aspecten.

In de atrium van het stadhuis is een zeer mooie expositie te zien over Patagonia

Gisterenavond ook twee oud gemeenteraadsleden waarvan onder meer ook een nog waar oud wethouder. Het oud gemeenteraadslid van Groen Links had zich nog niet aangemeld en bracht naar voren zich ook niet te zullen aanmelden voor 21 april 2005 zijnde de datum waarna men zich niet meer kan inschrijven voor het zijn van gemeenteraadslidkandidaat bij Groen Links in Den Haag.

De gemeenteraadslid en oud wethouder Hilhorst was ook zeer blij althans zo te zien want bij hem is er nog steeds vreugde vanwege de kwijtschelding die hij van zijn afdeling in Den Haag heeft gekregen. Het geval is namelijk dat binnen deze afdeling de wethouders en leden van de gemeenteraad een afdracht doen waarbij natuurlijk dan de wethouders afdracht hoger is dan gemeenteraadslidafdracht.

Bij het vaststellen van de boeken kwam door een vraag van iemand naar voren dat er iets iets lager was dan begroot waarbij het antwoord was dat door het aftreden van wethouder Hilhorst het al erg genoeg voor hem was dat men daardoor hem maar zijn afdracht,welk in verband van zijn wethouderschap was, heeft kwijtgescholden.

Volgende week gaat er in een commissievergadering uitgebreid worden gesproken sportaccommodaties in binnen en buitenlucht waarbij ook wellicht meer en betere mogelijkheden gaan ontstaan waardoor er meer sport mogelijkheden gaan komen zoals
ook mogelijkheden waaronder voor sporten aan de kust zoals bijvoorbeeld onder meer het mogelijk maken van het hele jaar door surfen en vliegeren.

Vandaag zijn de raadsleden van de PvdA zeer blij dat de Eerste Kamer fractie zich niet in het voorstel hebben kunnen vinden van de gekozen burgemeester.