Friday, March 25, 2005

25 maart 2005

In de gemeenteraad worden tegenstellingen in het omzetten van idee naar iets niet makkelijk glad gestreden waarbij er dan de kans is dat bij problemen er de neiging is om te streven naar spoedoplossingen terwijl een meer gematigd tempo een ander resultaat kan opleveren.

Volgende week zijn er bij de commissievergaderingen onderwerpen in bespreking waarbij een uitgangspunt kan zijn of het gaat om spoeden of matigen.
Zo ook bij de bespreking van het automobielmuseum waarvan afgelopen week naar voren is gekomen dat de initiatiefnemers toch neigen naar het bouwen van de door een collegepartij gevraagde parkeergarage waardoor men er niet meer tegen zal zijn.

Ook in de ontwikkeling van de discussie rondom buurtbeheerbedrijven begint naar voren te komen dat met name de CDA wethouder de problemen ,waarmee hij de rest van het college in problemen heeft gebracht ,niet analytisch genoeg heeft bezien.

Het gaat onder meer om zijn bestuurlijke nabijheid of bestuurlijke afstand, in zijn bestuurlijke nabijheid is hij op het gebied van de buurtbeheerbedrijven niet nabij want ooit zijn in wijken buurtbeheerbedrijven er gekomen vanuit de college bestuurlijke post ruimtelijke ordening.

In relatie tot zijn bestuurlijke afstand is het college in problemen geraakt want tijdens vragen die aan de CDA wethouder tijdens de raadsvergadering was de beantwoording zeer slecht en ondeskundig waarmee zijn afstand tot het onderwerp nog meer aan het licht kwam.

Later probeerde de wethouder te doen alsof het aan de vragensteller van de VVD had gelegen waarbij dan zijn bewering was dat de vragen vragende VVDer andere vragen had ingediende dan de vragen die hij eerder had ingediend. Het is duidelijk vanuit de gemeenteraad te zien dat in het college bij analyse van beleid het woord vorm erg centraal staat maar wellicht komt dat doordat dualisme na monisme ook een vorm is.