Wednesday, April 13, 2005

13 april 2005

Vanochtend was, zoals te verwachten, bij de commissievergadering waar de Haagse
burgemeester Deetman bij aanwezig een hele diepgang maar meer omdat de voorzitter van de VVD fractie diep moest gaan omdat de burgemeester schoon genoeg had van de kritiek van de VVD.

De VVD fractievoorzitter maakte opmerkingen richting burgemeester zoals u houdt mij voor de gek.Ander pandemonium ontstond toen hij tegen de burgenmeester zei dat pik ik niet.Met overslaande stem begon de burgemeester te roepen dat hij de vele opmerkingen van de voorman van de VVD maar uitermate vervelend vond.

Een ander verloren moment was toen de bewuste fractievoorzitter naar voren bracht dat volgens hem de meerderheid van de commissie vond dat dit en dat waarop de burgemeester vroeg: hoe komt u aan die meerderheid?
Toen moest de arme VVD fractievoorzitter hopeloos om zich heen kijken waar de meerderheid zat maar er was geen meerderheid want niemand ging in de gedachte van de VVD mee waarop arme Sander Dekker, als gemeenteraads fractievoorzitter van de Haagse VVD, inderdaad niet anders kon dan wel toegeven dat er inderdaad niemand met hem eens was en dat hij maar blufte dat er een meerderheid was.

Op de vraag of het college een voorstel had gedaan om een ambassade naar het gebied van Clingendael te verhuizen beaamde de burgemeester dat het college geen voorstel had gedaan waardoor wat er staat in de recente folder van de Haagse Groen Links fractie waarin de passage te lezen is dat>>het Haagse college van B&W heeft voorgesteld een ambassade te verhuizen naar het weiland van Landgoed Clingendael, naast de ANWB aan de Wassenaarseweg<< niet waar is.

Net bij de commissievergadering van de commissie Welzijn,Duurzaamheid,Leidschenveen
en Ypenburg (WDLY) kwam naar voren dat vanuit de commissie, maar niet vanuit het college, mogelijk er voorstellen gaan komen om te kijken naar het verhogen van het weerstandsvermogen van de decentrale welzijnsorganisaties. Aangaande de sturing van decentrale welzijnsorganisaties bracht de wethouder naar voren dat zeer veel welzijnsorganisaties af moesten en moeten van een grijze geitenharen wollen sokken imago waarop de commissie reageerde dat het al lang zo is dat het niet zo is.