Saturday, April 16, 2005

16 april 2005

Deze afgelopen week heeft een beetje in het teken van initiatiefvoorstellen en reacties daarop gestaan.

Aangaande de koffieprijzen in het Haagse stadhuis is het duidelijk dat er een afspraak is gemaakt tussen de oud fractievoorzitter van de Haagse VVD en thans wethouder en de huidige fractievoorzitter van de PvdA die graag wethouder wil worden.

De wethouder heeft de koffieprijzen in zijn portefeuille en is van mening dat de koffie voor ambtenaren duur betaald kan worden en omdat de fractievoorzitter van de Haagse PvdA heel erg graag wethouder wil worden in plaats van de wethouder sluit hij zich maar bij de huidige wethouder aan.

Ook was het de week waarin de fractievoorzitter van de Politieke Partij Scheveningen het eigenlijk had moeten opnemen voor zijn fractiegenoot maar het niet deed.
Tijdens de commissievergadering waar ook de burgemeester bij aanwezig was probeerde de fractiegenoot van de fractievoorzitter iets naar voren te brengen maar werd daarbij op een onbehoorlijke manier door de commissievoorzitter zijn microfoon gewoon weggedrukt, dat was iets wat het gemeenteraadslid van de Politieke Partij in een commissievergadering nog nooit was overkomen.

In plaats van de commissievoorzitter er op te wijzen koos de fractievoorzitter van de Politieke Partij Scheveningen ervoor om de andere kant uit te kijken en het niet voor zijn fractiegenoot op te nemen.

Men hoeft niet in verbazing te geraken dat bij de fractie van de Politieke Partij Scheveningen wellicht binnenkort de fractievoorzitter zijn fractievoorzitterschap in een fractievergadering gaat overdragen aan iemand anders binnen zijn fractie.

De vraag is eigenlijk ook een beetje hoe zal het de komende weken met de relatie tussen de burgemeester en de VVD fractie gaan want de burgemeester heeft zich afgelopen week twee keer op twee verschillende momenten onheus bejegend gevoeld door de fractie van de VVD.

Binnen de Haagse gemeenteraadsfractie van de SP begint steeds duidelijker te worden dat de huidige twee mensen van elkaar onvergelijkbaar zijn.
Doordat het ene gemeenteraadslid het een tijdje al niet meer kan is er bij de SP fractie een raadslid en een fractievertegenwoordigster. De beide dames zijn onvergelijkbaar van elkaar.
Daar waar het raadslid een open boek is en het al van mijlen af waarneembaar is hoe het gaat is de fractievertegenwoordigster een stuk beter en is zij zelfs in het stellen van eenvoudige vragen een stuk beter dan het raadslid waarbij de fractievertegenwoordigster het raadslid al aan het overvleugelen is.

De komende week zijn er op woensdag twee commissievergaderingen in de ochtend is om negen een commissievergadering van de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Binnenstad (SWB) en om negentien uur dertig een commissievergadering van de commissie Onderwijs Sociale Zaken Cultuur en Integratie (OSCI),beide vergaderingen zijn via internet te zien.